Την ώρα που όλο και πληθαίνουν οι πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας και τον θάνατο των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, η ψυχολόγος, Μάγδα Δασκαλάκη, προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τη σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

«Όλο αυτό που παρακολουθούμε παίρνει τη μορφή «ριάλιτι», ένα σκληρό ριάλιτι, έχει εγκλεισμό, έχει θύματα, υποψήφιους προς εγκλεισμό, έχει επιστήμονες, έχει τον όχλο, την κοινωνία που είναι σε διάδραση μέσα και έξω από το παιχνίδι και έχουμε και τους γεννήτορες των κοριτσιών που είναι σαν να τους δένει μία μεταξωτή κλωστή, που τους δένει με τέτοιο τρόπο ώστε κοιτάζοντας ο ένας τον άλλο στα μάτια, λένε «πρόσεχε μη σπάσει αυτή η κλωστή μεταξύ μας», είπε η κ. Δασκαλάκη μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και συνέχισε:

«Η μητέρα όλον αυτόν τον καιρό με κάθε τρόπο προσπαθεί να του πει «θέλω την επικοινωνία σου, «έλα να μιλήσουμε» και ο πατέρας των κοριτσιών, για να κατακτήσει τον όχλο, απευθύνεται σε εμάς. Αυτές οι συμπεριφορές είναι βεγγαλικά, για να ξεχάσουμε το σύνολο και την ουσία. Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να δουν τι έχει συμβεί, γιατί έχουμε 3 κοριτσάκια που είναι αναντικατάστατα. Όλα τα κενά που υπάρχουν, δημιουργούν ανάμεικτα συναισθήματα. Πρέπει να δοθούν εμπεριστατωμένες απαντήσεις σε όλα, ηθικά δεν «στέκει» όλη αυτή η συμπεριφορά. Ο Μάνος Δασκαλάκης επιδιώκει να κατακτήσει την δική μας συμπαράσταση».

Στη συνέχεια η ψυχολόγος, δήλωσε: «Έχει πείσει τους γονείς της (σ.σ. η Ρούλα Πισπιρίγκου), εκβιάζει συναισθηματικά και χειραγωγεί τον Μάνο Δασκαλάκη. Εάν παραδεχτεί τα πάντα, θα χάσει τα πάντα, θα χάσει τον Μάνο και όταν βγει η απόφαση, θα κοιτάζει ανέκφραστη και χωρίς συναισθήματα, τις συνέπειες που της αναλογούν. Τα παιδιά, στον κύκλο που είχαν σχηματίσει οι δυο τους, δεν ήταν ποτέ, η μητέρα δεν έχει κοιτάξει ποτέ τα παιδιά. Εάν χαμηλώσει το βλέμμα και βγάλει το βλέμμα από τον γεννήτορα, τότε ενδεχομένως και να παραδεχτεί την ενδεχόμενη ενοχή της».

«Ένα τεράστιο μυστικό δένει τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη»

«Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνουν πολλές καταθέσεις με κυρίαρχη αυτή της ιατροδικαστού, κ. Τσιόλα. Γνωρίζοντας το περιεχόμενο κάποιων καταθέσεων ενδεχομένως η αστυνομία να προβεί σε συλλήψεις από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου. Όσον αφορά στη σχέση του Μάνου και της Ρούλας τους δένει ένα τεράστιο μυστικό. Η αποκωδικοποίησή του από το τμήμα Ανθρωποκτονιών θα διαλευκάνει τα πράγματα. Γι’ αυτό υπάρχει αυτή η αβρότητα μεταξύ του ζευγαριού», σχολίασε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Γιώργος Αναστασόπουλος.

«Εάν καταδικαστεί θα φανεί το απόλυτο τίποτα, το κενό, την απόλυτη μοναξιά. Υπάρχει μία ειρωνεία σε αυτή την υπόθεση. Ήθελαν και οι δύο να γίνουν διάσημοι, μιλούν και οι δύο με τους αγαπημένους τους δημοσιογράφους που τους παρακολουθούσαν και τώρα μιλούν μαζί τους ως δημιουργοί μίας τραγικής κατάστασης και όχι ως θαυμαστές τους. Έγιναν διάσημοι με τον χειρότερο τρόπο. Ίσως θα είναι η πρώτη φορά που θα συνειδητοποιήσει ότι όλοι μας σε αυτόν τον κόσμο είμαστε μόνοι μας», επεσήμανε η ψυχολόγος Μάγδα Δασκαλάκη.

«Έχει εστιάσει στην απώλεια του Μάνου Δασκαλάκη, ενώ η ουσιαστική και πραγματική απώλεια είναι τα τρία παιδιά τους», κατέληξε.