Εικόνες από ρωσική φάλαγγα έδωσε στα ανατολικά του Χαρκόβου στην Ουκρανία έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία δορυφορικών εικόνων Maxar Technologies.

Οι εικόνες, που ελήφθησαν στις 8 Απριλίου, δείχνουν εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα φορτηγά με ρυμουλκούμενο πυροβολικό και άλλα στρατιωτικά οχήματα. Το κονβόι καλύπτει μια περιοχή τουλάχιστον 12 χιλιομέτρων και κινείται νότια μέσω της ουκρανικής πόλης Βελίκι Μπουρλούκ.

Σε ένα tweet, ο στρατιωτικός αναλυτής Τζορτζ Μπάρος – με το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) – δήλωσε ότι η αυτοκινητοπομπή πιθανότατα κατευθυνόταν νότια προς την πόλη Ιζιούμ.

Η ανάρτηση του Μπάρος

Το BBC, που έχει ρεπορτάζ για αυτό το θέμα, δεν μπόρεσε να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή τον ισχυρισμό αυτό.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Ιζιούμ την περασμένη εβδομάδα και τη χρησιμοποιούν ως ορμητήριο για μια προφανή πορεία προς το Σλοβιάνσκ, μια πόλη κρίσιμη για τον στόχο της Μόσχας να καταλάβει όλη την ανατολική Ουκρανία, σημειώνει το BBC.

Το ISW υποστηρίζει ότι αν η Ουκρανία κρατήσει το Σλοβιάνσκ, η εκστρατεία της Ρωσίας για την κατάληψη των ανατολικών περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ «πιθανότατα θα αποτύχει».