Η Μαριούπολη βιώνει την απόλυτη φρίκη του πολέμου, ενώ νέα μαρτυρία για την κατάσταση στην πολύπαθη πόλη της νοτιοανατολικής Ουκρανίας συγκλονίζει.

Η 27χρονη Βικτώρια κατάφερε να εγκαταλείψει τη Μαριούπολη, ενώ μίλησε στο BBC και περιέγραψε πως άφησε πίσω την οικογένειά της βρίσκοντας καταφύγιο σε ένα χωριό σε απόσταση 20 χιλιομέτρων.

Με τρεμάμενη φωνή, η 27χρονη από την Ουκρανία είπε: «Η πόλη μου έχει ισοπεδωθεί».

Για τους βομβαρδισμούς τόνισε: «Οι πολίτες πηγαίνουν στα υπόγεια και στα καταφύγια αλλά δεν είναι ασφαλείς. Οι βομβαρδισμοί είναι τόσο σφοδροί που καταστρέφουν και τα καταφύγια».

Χωρίς νερό και τρόφιμα

Η ίδια επιβεβαίωσε ότι η πόλη έχει μείνει χωρίς νερό και τρόφιμα. «Τρία παιδιά πέθαναν από αφυδάτωση. Τον 21ο αιώνα παιδιά πεθαίνουν από αφυδάτωση στην πόλη μου και λιμοκτονούν», σημείωσε.

Είπε ακόμα ότι δεν μπορούσε να βοηθήσει τα μέλη της οικογένειάς της να εγκαταλείψουν την πόλη και ψάχνει τρόπους να το κάνει τώρα.

«Θα μείνω στην Ουκρανία και θα προσπαθήσω να σώσω την οικογένειά μου στη Μαριούπολη. Η Μαριούπολη είναι η ζωή μου και δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να την εγκαταλείψω όπως και τη χώρα μου γιατί το θέλει η Ρωσία», κατέληξε.