Για τις 28 Μαρτίου διεκόπη η δίκη του προφυλακισμένου ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη έπειτα από αίτημα του συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, προκειμένου να παρασταθεί ο ίδιος στη διαδικασία και να συμμετέχει.

Η εισαγγελέας της έδρας τοποθετούμε η επί του αιτήματος αναβολής επισήμανε: «Είναι αναφαίρετο δικονομικό δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρασταθεί στο ακροατήριο. Δήλωσε μέσω των συνηγόρων του ότι θέλει να παρασταθεί και να συμμετέχει, να κάνει ερωτήσεις γιατί κατηγορείται για αδικήματα μεγάλης ποινικής απαξίας.

Αν και το πρόβλημα υγείας του δεν προκύπτει από έγγραφα, θα προτείνω να γίνει δεκτό το αίτημα του προκειμένου να μπορεί να παρασταθεί ο ίδιος στο δικαστήριο».

Οι ηθοποιοί αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Στο δικαστήριο είχαν φτάσει ενωμένοι σαν μια γροθιά οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη μαζί με τον σύζυγο της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Εβελίνα Παπούλια, Ζέτα Δούκα, Σπύρος Μπιμπίλας.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:24

Υπενθυμίζεται ότι με κενό το εδώλιο άνοιξε πριν λίγο η αυλαία του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας στην υπόθεση με κατηγορούμενο τον προφυλακισμένο ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος επικαλούμενος λόγους υγείας δεν εμφανίστηκε στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της δίκης του.

Με την έναρξη της διαδικασίας η εισαγγελέας της έδρας υπέβαλε δήλωση αποχής λόγω παλαιότερου περιστατικού με την μια εκ των συνηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη, Κική Μπακιρτζίδου.

Η κ. Μπακιρτζίδου υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται να απέχει η εισαγγελέας, δηλώνοντας πως ότι συνέβη σε άλλη υπόθεση στη Θεσσαλονίκη ανήκει στο παρελθόν και εκτιμά την εισαγγελική λειτουργό. Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφανθεί για το θέμα.

Στο μεταξύ, υπεύθυνη δήλωση ότι δε δύναται να παραστεί σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης κατέθεσε ο έτερος συνήγορος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος . «Ο κ. Φιλιππίδης για λόγους υγείας δεν παραβρίσκεται ενώπιον σας. Έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, έχει χάσει 25 κιλά. Θα δείτε έναν Φιλιππίδη που δε θα πιστεύετε, δεν έχει καμία σχέση η εικόνα του. Είναι δικαστήριο εδώ, όχι θεατρική παράσταση» ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος εκφράζοντας την πρόθεση του να ζητήσει ολιγοήμερη διακοπή.