Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης θα πάρει την θέση στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ που μένει κενή μετά το θάνατο της Μαριέττας Γιαννάκου.

Η πρώην υπουργός και πρώην ευρωβουλευτής είχε εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές με το ψηφοδέλτιο Έπικρατείας. Η ΝΔ το 2019 είχε εκλέξει 5 βουλευτές Επικρατείας με τη Μαριέττα Γιαννάκου να είναι 2η στη λίστα.

Την θέση της στη Βουλή παίρνει ο Θόδωρος Σκυλακάκης ως πρώτος επιλαχών και τα επόμενα 24ωρα θα ορκιστεί.

Πριν από μια δωδεκαετία το 2010, η Μαριέττα Γιαννάκου να είχε υπερασπιστεί τον Θόδωρο Σκυλακάκη όταν τότε και οι δυο τους ήταν ευρωβουλευτές της ΝΔ και ο κ. Σκυλακάκης διεγράφη από τη ΝΔ λόγω δηλώσεών του υπέρ του πρώτου μνημονίου.

Μάλιστα, η Μαριέττα Γιαννάκου που τότε ήταν η επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ είχε δηλώσει ότι είναι «ζητήματα προσωπικής αντίληψης και συνείδησης» και πως στην Ελλάδα «δεν υπάρχει δημιουργημένη τέτοια κουλτούρα».

Η κα Γιαννάκου είχε σχολιάσει ότι οι δηλώσεις του κ. Σκυλακάκη υπέρ του μνημονίου έγιναν δημοσίως, χωρίς προηγουμένως να έχουν εκφραστεί στα αρμόδια κομματικά όργανα και σε μία χρονική στιγμή ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς πρόεδρος της ΝΔ, στη ΔΕΘ, είχε ταχθεί ξεκάθαρα κατά της συμφωνίας με την τρόικα.