Προσωπικό ενδιαφέρον για την εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Μπακαρί Χέντερσον στην Ζάκυνθο επέδειξε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις στο τετ α τετ που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μόναχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε το θέμα με την Αμερικανίδα αντιπρόεδρο και δεσμεύτηκε προσωπικά να παρακολουθήσει την πορεία της υπόθεσης και να την ενημερώνει σχετικά.

Σημειώνεται ότι η δολοφονία του νεαρού Αμερικανού Μπακαρί Χέντερσον, είχε διαπραχθεί στη Ζάκυνθο πριν από πέντε και πλέον χρόνια. Η δίκη για την υπόθεση επρόκειτο να αρχίσει σήμερα και διεκόπη για την ερχόμενη Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022. Σε πρώτο βαθμό με συνολικά εννέα κατηγορούμενους να κάθονται στο εδώλιο, η κατηγορία μετατράπηκε από ανθρωποκτονία σε θανατηφόρο σωματική βλάβη.

Η πρωτοβάθμια δίκη έληξε με την οικογένεια του θύματος να είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένη με την απόφαση. Η μητέρα του, τότε,  μιλώντας στους δημοσιογράφους επεσήμανε: «Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην Αμερική θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε. Τον πέταξαν και τον χτυπούσαν σαν σκυλί, γύρισαν πίσω χωρίς τύψεις για αυτό που προκάλεσαν. Δεν υπάρχουν τύψεις για τη χαμένη ζωή του παιδιού μου. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι δικαιοσύνη για μια δολοφονία. Σκότωσαν έναν άνθρωπο με άγριο τρόπο» είπε και ξεσπώντας σε κλάματα.

Ο εισαγγελέας μετά την καταδίκη άσκησε έφεση, κρίνοντας ότι η ποινική αντιμετώπιση της υπόθεσης δεν ήταν ανάλογη της βαρύτητας του εγκλήματος και επανέφερε την υπόθεση για εκδίκαση εκ νέου.