Στο στόχαστρο των ειδικών ξαναμπαίνουν οι ανεμβολίαστοι.

«Στο νοσοκομείο μου 800 εργαζόμενοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση. Θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι», είπε ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος στον απόηχο της δήλωσης του υπουργού Υγείας στον σταθμό μας ότι όσοι υγειονομικοί δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση δεν υπάρχει στο νόμο καμία πρόβλεψη για αναστολή εργασίας».

Καμία προστασία χωρίς τρίτη δόση

Αναφορικά με τους λόγους που δεν έχει αναχαιτιστεί ο κοροναϊός, ο κ. Καπραβέλος έκανε λόγο για «τρία αγκάθια».

«Το ποσοστό των ανεμβολίαστων ή των μερικώς εμβολιασμένων είναι μεγάλο. Δεν έχει γίνει επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, δεν υπάρχει λοκντάουν των ανεμβολίαστων και δεν ενισχύθηκε όσο πρέπει το ΕΣΥ. Στο νοσοκομείο μου 800 εργαζόμενοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.  Θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι. Δεν έχεις προστασία χωρίς τρίτη δόση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος.

Διευκρίνισε πάντως, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ότι η μετάλλαξη Όμικρον δεν δίνει τόσο σοβαρή νοσηρότητα.

Νέο κύμα

«Περιμένουμε ένα ακόμα επιδημικό κύμα έξαρσης, το να πούμε ότι φτάσαμε σε ενδημική μορφή της πανδημίας είναι πάρα πολύ προχωρημένο» σημείωσε. Ο κ. Καπραβέλος αναμένει νέο κύμα της πανδημίας μέσα στην Άνοιξη, ευελπιστώντας ότι θα είναι ηπιότερο.

Υπέρ των αυστηρότερων μέτρων υποχρεωτικότητας για τον εμβολιασμό, με κατά πολύ αυστηρότερα πρόστιμα, τάχθηκε και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αμφισβητώντας ταυτόχρονα ότι τα υφιστάμενα πρόστιμα θα εισπραχθούν.