«Χαμός» επικράτησε στη Βουλή το απόγευμα της Δευτέρας ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Χαράλαμπο Αθανασίου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, για τον Αναπτυξιακό Νόμο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε να αναφέρεται στο θέμα της Novartis υλοποιώντας την «υπόσχεση» που έδωσε εχθές στο εντευκτήριο της Βουλής στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αντιδράσει ο προεδρεύων της Βουλής και να τον καλέσει να επιστρέψει στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν υπάκουσε, με αποτέλεσμα ο κ. Αθανασίου να του αφαιρέσει τον λόγο.

Τέθηκε ζήτημα μομφής

Μάλιστα, στη συνέχεια διέκοψε και τη συνεδρίαση, θέτοντας θέμα για μομφή κατά του συναδέλφου και ζητώντας από τον πρόεδρο του Σώματος να λάβει την τελική απόφαση.

«Δεν συμμορφώνεστε; Σας ανακάλεσα στην τάξη. Σας ανακαλώ τον λόγο. Δεν γίνονται αυτά. Σας στέρησα τον λόγο. Κλείστε το μικρόφωνο, διακόπτεται η συνεδρίαση για πέντε λεπτά. Να κληθεί ο πρόεδρος για να υποβάλει μομφή κατά συναδέλφου εάν το κρίνει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου.

Δείτε το βίντεο με τον χαμό στη Βουλή:

«Λυπάμαι που ένας πρώην υπουργός γίνεται τόσο ρεζίλι»

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτηση στο Twitter.

«Ο κ. Πολάκης, παρά την διακοπή της συνεδριάσεως, καθώς κατά τον Πρόεδρο παραβίαζε τον κανονισμό, αρνείται να κατέβει από το βήμα και φωνάζει επί δεκάλεπτο μόνος του. Δεν έχω μιλήσει καθόλου. Λυπούμαι που δεν τον συγκρατούν και ένας βουλευτής και πρώην υπουργός γίνεται τόσο ρεζίλι» έγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης.