Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου στο Ωραιόκαστρο για περιστατικά βίας που συνέβησαν στο σχολείο.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί αν τελέστηκαν τα αδικήματα της διατάραξης λειτουργίας Δημόσιας Υπηρεσίας και της απόπειρας παράνομης βίας. Στο πλαίσιο της έρευνας την οποία θα φέρει εις πέρας η αστυνομία, θα κληθούν να καταθέσουν γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Καταγγελία και από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έχει δύο κλήσεις την ημέρα για περιστατικά ενδοσχολικής βίας, ενώ πολύ πρόσφατα έγινε γνωστό ότι στο 1ο και το 2ο Λύκειο Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη, μαθητής χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, έπειτα από συμπλοκή.

Επίσης, στο Αιγάλεω, σημειώθηκε συμπλοκή μαθητών και καθηγητή μέσα στο ΕΠΑΛ, με αφορμή μία παρατήρηση.

Όπως έγινε γνωστό, το τελευταίο διάστημα σημειώνονται συχνά εντάσεις στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, με αποκορύφωμα εισβολή μαθητών στην τάξη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Μαθητές, φορώντας μάσκες full face εισέβαλαν σε ώρα μαθήματος, μέσα σε τμήμα της δευτέρας Λυκείου και αφού τρόμαξαν και προπηλάκισαν την καθηγήτρια, είπαν ότι το έκαναν για «πλάκα» σε έναν συμμαθητή και φίλο τους.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, γνωστοποίησε το γεγονός μέσα από ανάρτηση στα social media, ενώ, πριν από λίγες ημέρες, εξέδωσε ενημερωτικό φυλλάδιο, για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό ανάμεσα στους μαθητές.

Τα στοιχεία για την ενδοσχολική βία είναι ανησυχητικά. Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού», από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καταγράφονται δύο περιστατικά βίας και εκφοβισμού ανά σχολική ημέρα, ενώ έχουν δεχτεί 91 αιτήματα για παρέμβαση πρόληψης βίας.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ από την ΕΡΤ