Αίσθηση προκάλεσε η παραδοχή του πρώην υπουργού Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή πως διαχρονικά παραβιάζονταν οι λίστες εισαγωγής ασθενών στις Πανεπιστημιακές Κλινικές.

«Αυτό είναι κάτι το οποίο γινόταν διαχρονικά», είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στον τηλεοπτικό σταθμό ART, προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

«Αυτό που καταγγέλθηκε για τις ΜΕΘ θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Οι κατηγορίες του κ. Γιαννακού για τον υπουργό Υγείας είναι σοβαρές. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει χωρίς συνέπειες. Αν η άποψή σας είναι ότι αυτά γίνονταν διαχρονικά, τότε γίνονταν και επί της δική σας θητείας. Ο κ. Γιαννάκος είπε πως μένουν κενές ΜΕΘ για VIP πρόσωπα. Επί δική σας θητεία υπήρχαν; Αυτό μας είπε μόλις ο κ. Κουρουμπλής», υποστήριξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε πως αυτοπροτάθηκε ως συνήγορος υπεράσπισης του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, χωρίς όμως να απαντήσει για το εάν ο τελευταίος δέχτηκε τη συγκεκριμένη πρόταση.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ρώτησε επίμονα τον κ. Κουρουμπλή για το αν τα όσα είπε συνιστούν «παραδοχή για VIP ΜΕΘ» επί της θητείας του πρώην υπουργού, ο οποίος διευκρίνισε πως «αυτό που είπα αφορά τις απλές κλίνες».