Τη μείωση της διάρκειας του πιστοποιητικού νόσησης στους τρεις μήνες εισηγήθηκε η Επιτροπή των Ειδικών. Την τελική απόφαση θα πάρει το υπουργείο Υγείας που θα εξετάσει την πρόταση των επιστημόνων και αναμένεται να προχωρήσει στις σχετικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με την εισήγηση, όσα πιστοποιητικά νόσησης εκδόθηκαν έως 30/10/21  θα λήξουν στις 31/1/22, ενώ από τη νέα χρόνια θα λήγουν ακριβώς στο τρίμηνο.

Εάν τελικά υιοθετηθεί η πρόταση της επιτροπής, θα είναι άλλο ένα μέτρο για να αυξηθεί η συμμετοχή στο πρόγραμμα των εμβολιασμών κατά της Covid 19.

Μετά την παρέλευση του 3μηνου, οι νοσούντες θα έχουν περιθώριο ενός μήνα για να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους για τον κοροναϊό και να αποκτήσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, για να κινούνται ελεύθερα.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν δε εμβολιαστούν δεν θα έχουν πρόσβαση στους κλειστούς χώρους όπως ακριβώς ισχύει σήμερα με τους ανεμβολίαστους.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των τελευταίων μέτρων για τον περιορισμών της πανδημίας, μόνον οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν πιστοποιητικό νόσησης μπορούν να μπουν σε:

–    εστίαση (κλειστοί χώροι)

–    κέντρα διασκέδασης

–    γυμναστήρια

–    θέατρα

–    κινηματογράφοι

–    μουσεία

–    εκθέσεις

–    συνέδρια

–    γήπεδα.