«Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο θα είναι διψήφιο μετά τις εκλογές, αλλά στις βουλευτικές εκλογές θα πάρει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό και θα είναι ξανά πρωταγωνιστής. Είμαι σίγουρος γι’αυτό, διότι η δική μου εκλογή θα φέρει ανανέωση όχι μόνο στην ηγεσία, αλλά και στην εκλογική μας βάση» τόνισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Ανανέωση και ενότητα

«Με ένα πρόγραμμα σύγχρονο, που θα μιλάει για τα προβλήματα της νεολαίας, για ισχυρή δημόσια παιδεία, εργασιακά δικαιώματα με τις αξίες της ΕΕ που θα καλύπτουν τις ανάγκες των νεότερων γενεών και με πολλές καλές θέσεις εργασίας, θα τους κρατήσουμε στη χώρα μας και θα σταματήσουμε να έχουμε αυτό το καταστροφικό brain drain. Με ένα πρόγραμμα σοσιαλδημοκρατικό όχι μόνο δεν θα μείνουμε σταθεροί, αλλά θα γίνουμε πάρα πολύ δυνατοί την επόμενη ημέρα», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας στο Star.

Απαντώντας σχετικά με το δίλημμα της κάλπης, ανέφερε ότι «πέρα από την ανανέωση, είναι και η ενότητα, η παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά. Πιστεύω ότι επειδή πάντα ήμουν εδώ, στο κέντρο της παράταξης, αλλά στο περιθώριο της εξουσίας και έφυγα ποτέ, μπορώ να την υπηρετήσω για να πάμε μπροστά, δυνατά, τα επόμενα χρόνια».

Αναφερόμενος επίσης στο θέμα της πολιτικής αυτονομίας, ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι δεν λοξοκοιτάζει ούτε προς τη ΝΔ, ούτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κλειστό κλαμπ

Όσον αφορά τη συμμετοχή του ΚΙΝΑΛ σε μια κυβέρνηση, μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, πρόσθεσε: «Θα τοποθετηθώ όπως τοποθετούνται και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα. Εάν πάρουμε ένα χαμηλό ποσοστό, ο λαός έστειλε μήνυμα αντιπολίτευσης, αν πάρουμε ισχυρό διψήφιο ποσοστό είμαστε πια κόμμα εξουσίας και δεν θα μας ρωτάτε εσείς με ποιους θα πάμε, αλλά θα ρωτάτε τους αντιπάλους μας αν θα έρθουν μαζί μας».

Σχετικά με τα σύμβολα, ο κ. Ανδρουλάκης συμπλήρωσε ότι «στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και το ΠΑΣΟΚ και ο ήλιος θα είναι στα ψηφοδέλτιά μας, για να σηματοδοτήσουν και τον σεβασμό στην ιστορία μας, αλλά και την προοπτική για το μέλλον».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα κόμμα των 160 και των 170 βουλευτών, είναι ένα κόμμα που έχει 22 βουλευτές. Αν κάποιοι θέλουν να το κάνουν κλειστό κλαμπ που μέσα από αυτό θα γίνονται οι επιλογές, κάνουν λάθος. Η μάχη της παράταξης για να μεγαλώσει, είναι στην ελληνική κοινωνία. Εκεί θα είμαι καθημερινά, χωριό – χωριό, πόλη – πόλη, για να ξαναχτίσω σχέσεις εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Να μην πάμε σε νέα μνημόνια

Όσον αφορά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, «θέλω να είμαι ξεκάθαρος, οι παρεμβάσεις μου θα αφορούν τα εθνικά θέματα και για θέματα οικονομίας που αφορούν το μέλλον της Ελλάδας. Για φανταστείτε τη δύναμη που θα έχω ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να επεμβαίνω σε θέματα που αφορούν το σύμφωνο σταθερότητας, να διαμορφώνω συσχετισμούς προς όφελος της χώρας για να μην πάμε σε νέα μνημόνια».

Για την εκπροσώπηση σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «όλο αυτό το ζήτημα θα λυθεί με καθαρά θεσμικό τρόπο. Όπως έχει επιλυθεί και με άλλα κόμματα, έτσι θα επιλυθεί κι από εμάς. Στη Βουλή είναι μια μάχη, αλλά η μεγάλη μάχη είναι στην κοινωνία και το πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών είναι ποιος έχει τη δυνατότητα, την πολιτική αυτονομία και την ιδεολογική κατάρτιση για να οικοδομήσει ξανά σχέσεις εμπιστοσύνης με τον προοδευτικό κόσμο της χώρας, να ξαναγίνουμε ένα πλειοψηφικό κόμμα και να ξαναπιάσουμε το νήμα της σύνδεσής μας με τον λαό».

«Η σοσιαλδημοκρατία αντεπιτίθεται, η ανάγκη της πανδημίας για ισχυρό κοινωνικό κράτος, δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία, επανέφερε τις  ιδέες μας στο προσκήνιο. Ας μη χάσουμε αυτή τη νέα εποχή, αξίζει να πιάσουμε το νήμα και να πρωταγωνιστήσουμε και στην Ελλάδα».