Με φόντο την ηλεκτροκίνηση η DS Automobiles εμπλουτίζει τη γκάμα της με μοντέλα που μπαίνουν στην πρίζα, φροντίζουν το περιβάλλον και θέτουν το μεγαλόπνοο σχέδιο της γαλλικής φίρμας, που είναι ο πλήρης εξηλεκτρισμός τους. Να σημειωθεί, ότι, η DS Automobiles είναι η “multi-energy” φίρμα, με τις χαμηλότερες μέσες εκπομπές CO2 στην Ευρώπη (100,2 γρ/χλμ. σύμφωνα με τον κύκλο WLTP ανά ταξινομημένο αυτοκίνητο το πρώτο εξάμηνο του 2021). Κάτι που οφείλεται και στο γεγονός ότι το ένα τρίτο των μοντέλων της είναι πλέον εξηλεκτρισμένο. Χρονικά, η γαλλική φίρμα έχει θέσει ως στόχο να είναι 100 ηλεκτρικά τα μοντέλα της από το 2024 και μετά.

Και όπως είναι επόμενο τα ηλεκτρικά της μοντέλα έχουν τον πρώτο λόγο για την γαλλική φίρμα, όπως το  νέο DS 3 CROSSBACK E-TENSE που κυκλοφορεί από το 2019, και μάλιστα, προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία 341 χιλιομέτρων.  Όπως αναφέρει το εργοστάσιο αυτό αντιστοιχεί σε μια αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας του αυτοκινήτου, κατά σχεδόν 7%!

Το DS 3 CROSSBACK E-TENSE διαθέτει άνεση, τεχνολογία και στοιχεία συνδεσιμότητας που το κάνουν να ξεχωρίζει. Έχει πολυτελή στοιχεία, διαθέτει πρακτικότητα ενώ, πλέον, τα συστήματα υποβοήθησης αποτελούν τον πρωταγωνιστή στο νέο ηλεκτρικό μοντέλο.  Η DS αναφέρει, ότι η αύξηση της αυτονομίας, οφείλετε και σε μεγάλο βαθμό και στα ελαστικά του αυτοκινήτου, 17 ιντσών κατηγορίας Α, που εξελίχθηκαν από την Continental.

Σήμερα, το νέο DS 3 CROSSBACK E-TENSE προσφέρεται από 37.007 ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης) με δυνατότητα φόρτισης 100 kW (DC) και ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW (AC).