Η Peugeot, τα ηλεκτρικά φορτηγά της και οι αυτονομίες που αλλάζουν το τοπίο των μεταφορών

Η ηλεκτροκίνηση αλλάζει τον χάρτη και των επαγγελματικών οχημάτων, με την κατηγορία των βαν να έχει τα πρώτα σημαντικά δείγματα γραφής, με θετικά στοιχεία που φανερώνουν ότι, οι αστικές και υπεραστικές μεταφορές μπορούν να πατήσουν σε αποδοτικό πεδίο, με γνώμονα την οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σήμερα, η Peugeot διαθέτει μια εξηλεκτρισμένη γκάμα σε βαν. Eίναι τα ηλεκτρικά  PEUGEOT, e-Partner, e-Expert και e-Boxer , που έχουν ιπποδύναμη 136  ίππους και αυτονομία που φτάνει τα 330 χλμ. Όπως αναφέρει η γαλλική φίρμα προσφέρουν το 100% των προτερημάτων των θερμικών κινητήρων ντίζελ και εξασφαλίζουν μηδενικές εκπομπές ρύπων, απουσία κραδασμών και οσμών, καθώς και πλήρως αθόρυβο κινητήρα.

Σήμερα, στην ελληνική αγορά προσφέρει το αμιγώς ηλεκτρικό e-Partner van , προσφέροντας στον επαγγελματία την ελευθερία κινήσεων που χρειάζεται, μειώνοντας το κόστος χρήσης και συντήρησης του αυτοκινήτου του (οικονομία εξόδων μετακίνησης και κόστους συντήρησης, μηδενικό τέλος ταξινόμησης, μειωμένο κόστος ασφάλισης κλπ). Έχει αυτονομία 275χλμ, ωφέλιμο φορτίο 800 κιλά ή 4,4 κυβικά μέτρα, όπως και η έκδοση βενζίνης.

Επίσης, η γκάμα διαθέτει το νέο PEUGEOT eEXPERT με αυτονομία έως 330 χλμ, σε πολλαπλές εκδόσεις αμαξωμάτων και ωφέλιμο φορτίο 1.275 κιλά.

Όπως και το συγγενικό του PEUGEOT e-PARTNER, το PEUGEOT e-EXPERT βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 (Efficient Modular Platform) και διαθέτει έναν 100% ηλεκτρικό κινητήρα με ισχύ 100 kW (136 bhp) και μέγιστη ροπή 260 Nm.

Η PEUGEOT λανσάρει επίσης και ένα ηλεκτρικό όχημα με κυψέλες υδρογόνου, το PEUGEOT eEXPERT HYDROGEN.