Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Σερρών προκάλεσε η υπόθεση της πολύτεκνης οικογένειας στην Αλιστράτη, που αρνείται να στείλει τα παιδιά της στο σχολείο εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών η Εισαγγελέας διέταξε κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες με τις οποίες ασκείται η επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.

«Μήπως να βάλουν και εσάς φυλακή;»

Μιλώντας στο MEGA, ο Θεόδωρος Καρακούσης ισχυρίστηκε ότι στέλνει τα παιδιά του στο σχολείο, ωστόσο οι καθηγητές δεν τα δέχονται και τα επιβάλλουν σε «βασανισμό» με τη μάσκα και τα self test, «χωρίς τη συγκατάθεσή τους».

Υποστηρίζοντας ότι καταπατώνται θεμελιώδη δικαιώματα, ο αρνητής πατέρας προειδοποίησε τον Νίκο Ευαγγελάτο ότι κινδυνεύει και αυτός να μηνυθεί γιατί δεν λέει την «αντίθετη άποψη» και «διασπείρει ψευδείς ειδήσεις».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο ίδιος έχει ήδη προχωρήσει σε μηνύσεις κατά καταστημάτων.

«Είστε κάτω από την σκέπη των πολιτικών» ισχυρίστηκε ο αρνητής από τις Σέρρες, με τον δημοσιογράφο να του απαντά ότι έχει δεχθεί ήδη μήνυση από γνωστό δικηγόρο.

Στη συνέχεια, ο κ. Καρακούσης -εκτοξεύοντας ανυπόστατους ισχυρισμούς- κατηγόρησε τον κ. Ευαγγελάτο επειδή δεν φοράει μάσκα στο στούντιο. «Μήπως πρέπει να κλείσει το κανάλι σας; Μήπως να βάλουν και εσάς φυλακή;» αναρωτήθηκε σε έντονο ύφος.

Τότε, ο δημοσιογράφος τού εξήγησε ότι δεν φοράει μάσκα γιατί διατηρεί απόσταση δύο μέτρων με τους δημοσιογράφος στο στούντιο και επειδή έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Στο σημείο εκείνο, ο Νίκος Ευαγγελάτος έδειξε και τη μάσκα που φοράει όλες τις υπόλοιπες ώρες εκτός του στούντιο.

Ερωτηθείς γιατί δεν θέλει να κάνει τεστ, ο αρνητής γονέας ανέφερε ότι δεν συναίνει σε αυτό και πως είναι συνταγματικό του δικαίωμα. Μάλιστα, επέμενε ότι τα μέτρα είναι παράνομα, καθώς και πως έχει καταλυθεί η Δημοκρατία…

Δείτε το επεισόδιο μετά το 3ο λεπτό