Μια νέα λειτουργία ενεργοποιείται από σήμερα, Παρασκευή 29/10, στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), Μάριος Θεμιστοκλέους, δίπλα από κάθε εμβολιαστικό κέντρο θα εμφανίζεται στο εξής το είδος του εμβολίου που διενεργείται, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να επιλέγουν ποιο επιθυμούν να τους χορηγηθεί ως επαναληπτική δόση, ανεξάρτητα από το ποιο έλαβαν κατά το βασικό εμβολιασμό τους.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια των νέων επιστημονικών στοιχείων σχετικά με το συνδυασμό διαφορετικών εμβολίων, ενώ ακολουθεί την έγκριση από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για μικτό ή ετερόλογο σχήμα εμβολιασμού ή αλλιώς mix’n’match.

Ανοίγει στις 5 Νοεμβρίου η πλατφόρμα για δεύτερη δόση Johnson & Johnson

Στο μεταξύ, ανοίγει στις 5 Νοεμβρίου η πλατφόρμα των ραντεβού για δεύτερη δόση σε όσους έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Όπως τονίστηκε, δεν υπάρχει ηλικιακό κριτήριο για τη δεύτερη δόση, ωστόσο αυτή θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον δύο μήνες από την πρώτη.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, η ενισχυτική δόση θα γίνεται αρχικά με το σκεύασμα της Johnson ή της Pfizer και τις επόμενες μέρες θα δρομολογηθεί να γίνεται και με το αυτό της Moderna.

Σε ό,τι αφορά την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, ο γενικός γραμματέας ανέφερε ότι το 63% του γενικού πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση ενώ το 60,5% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τρίτη δόση έχουν κάνει 300.000 συμπολίτες μας.