Oι νέες ηλεκτρικές BMW iX και η εντυπωσιακή BMW i4 προσεδαφίστηκαν στην ελληνική αγορά, δύο μοντέλα που πρεσβεύουν την ηλεκτροκίνηση, με τον ιδανικότερο τρόπο, το καθένα σε ξεχωριστές κατηγορίες , αλλά με κοινό παρονομαστή την τεχνολογική αρτιότητα τους. Και τα δύο μοντέλα ήταν το επίκεντρο της παρουσίασης ,  Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εκεί, όπου τα στελέχη της BMW παρουσίασαν τα πλεονεκτήματα των δύο μοντέλων. Τόσο για την εξαιρετική αυτονομία τους, τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης και τις επιδόσεις αλλά και τις τιμές που πλέον είναι ήδη ανταγωνιστικές, σε σχέση με τις αντίστοιχες εκδόσεις βενζίνης ή και ντίζελ!

Την εκδήλωση τίμησε ακόμα, με την παρουσία της η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas, κ. Andreas Sieben, ανέφερε: «Το BMW Group στοχεύει να γίνει ο πιο βιώσιμος κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων στο χώρο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας που θα παράγει τα πιο ‘πράσινα’ οχήματα. Επαναπροσδιορίζοντας όλες μας τις διαδικασίες, από την Παραγωγή μέχρι την Ανακύκλωση των οχημάτων μας, θα προσφέρουμε τις απαραίτητες λύσεις για να υποστηρίξουμε τις δεσμεύσεις μας που αφορούν τη Βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος».

Η νέα BMW iX είναι η νέα ναυαρχίδα του BMW Group, ένα SUV που μπορεί να κερδίσει το κοινό του, τόσο για την μεγάλη του αυτονομία όσο και την τεχνολογική του αρτιότητα, όντας ένα αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων.   Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα βρίσκεται στο Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW από τις 13 Νοεμβρίου.

Επίσης, πρεμιέρα στην χώρα μας έκανε και η BMW i4, τέσσερις μήνες πριν την επίσημη κυκλοφορία της. Το νέο μοντέλο αποτελεί την αμιγώς ηλεκτρική πρόταση της BMW , ανήκει στη μεσαία κατηγορία. Το τετράθυρο Gran Coupé συνδυάζει την ευρυχωρία και  την πρακτικότητα.

Δίπλα τους ένα άκρως φουτουριστικό ηλεκτρικό δίτροχο, το αμιγώς ηλεκτρικό BMW CE 04, που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ηλεκτρική αστική κινητικότητα σε δύο τροχούς.