Ο σεισμός στο Μαρούσι ανησύχησε τους κατοίκους της Αττικής αφού τον ένιωσαν για τα καλά, ειδικά στις περιοχές στα Βόρεια προάστια, όμως, ο Γεράσιμος Χουλιάρας είναι καθησυχαστικός.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, για την ασθενή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο Μαρούσι κοντά στο ΟΑΚΑ εξήγησε τι συμβαίνει σχετικά με το ρήγμα που έδωσε τον σεισμό.

«Μεμονωμένη δόνηση»

«Είναι συνηθισμένα τα τριάρια (σ.σ. Ρίχτερ) από το Μαρούσι. Έχουμε μικρές δονήσεις συχνά. Είχαμε μια δόνηση μεμονωμένη. Είναι ένα μικρό ρήγμα που σε τακτικά χρονικά διαστήματα μας δίνει τέτοια μεγέθη», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις έξι» ο κ. Χουλιάρας, προσθέτοντας ότι το δυναμικό του είναι μικρό και δεν μπορεί να επηρεάσει άλλα ρήγματα.

Η εκτίμηση του Ευθύμη Λέκκα

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε σχετικά με τον σεισμό ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

«Το επίκεντρο ήταν στο ΟΑΚΑ μέχρι το δαχτυλίδι ουσιαστικά. Ήταν ένας σεισμός της τάξεως των 3 βαθμών, ήταν μικρός σεισμός και με μικρή διάρκεια. Προσπαθούμε να δούμε πoιο ρήγμα τον προκάλεσε. Η περιοχή έχει καλυφθεί από τον οικιστικό ιστό, συνεπώς η παρατήρηση στην επιφάνεια του εδάφους είναι πολύ δύσκολη» είπε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η εστία του σεισμού ήταν στα 5χλμ. Πρέπει να το ελέγξουμε αυτό το ρήγμα».