Σε κινητοποίηση προχώρησαν φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ) εν μέσω πανδημίας. «Πού θα πάει αυτή η κατάσταση με τη Λέσχη στο ΑΠΘ», αναρωτιούνται οι φοιτητές που συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της Λέσχης, με αφορμή τις εικόνες με τις ατέλειωτες ουρές που παρατηρούνται καθημερινά.

Ουρές εκατοντάδων μέτρων σημειώνονται σχεδόν κάθε μεσημέρι έξω από τη φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ, από φοιτητές που περιμένουν υπομονετικά, προκειμένου να πάρουν το γεύμα τους, όπως αναφέρει το thesstoday.gr.

Οι μεγάλες ουρές αποτελούν καθημερινό φαινόμενο εδώ και λίγες εβδομάδες, με φοιτητές να αναφέρουν ότι η αναμονή συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 30 και 45 λεπτών, ανάλογα με την ημέρα και την ώρα. Το πρόβλημα είναι εντονότερο γύρω στις 2:00 το μεσημέρι, αφού λίγο πριν τελειώνουν οι παρακολουθήσεις των μαθημάτων στις περισσότερες σχολές.

Δείτε βίντεο από την κινητοποίηση

Λείπει προσωπικό από τη Λέσχη – Δεν φτάνει το φαγητό

Οι φοιτητές τονίζουν πως η κατάσταση έχει χτυπήσει «κόκκινο» αφού, σύμφωνα με τους ίδιους, «οι εργαζόμενοι πριν από μερικά χρόνια ήταν πάνω από 80 και τώρα μετά βίας φθάνουν τους 50 με αποτέλεσμα η δουλειά να μην βγαίνει.

Μετά τις 13:30 έχει τελειώσει το κυρίως πιάτο με αποτέλεσμα να φεύγει κάποιος με μισοάδειο πακέτο, συνηθέστερα με μακαρόνια ή ρύζι. Η διάρκεια της διανομής του μεσημεριανού φαγητού είναι 12:00 – 16:00, δεν υπάρχει φαγητό για όλους. Ούτε για τους μισούς.

Η Άνω Λέσχη ημιλειτουργεί (μόνο 2 ημέρες την εβδομάδα), ενώ στην Κεντρική Λέσχη δεν λειτουργούν καν όλοι οι διάδρομοι διανομής.

Η Λέσχη του ΑΠΘ ήταν προβλεπόμενο να επαναλειτουργήσει με καθίσματα μαζί με το άνοιγμα των σχολών, αλλά επειδή ο εργολάβος αρνείται να κάνει μαζικές προσλήψεις η Λέσχη δεν λειτούργησε κανονικά ποτέ.

Έτσι παρατάθηκε η διανομή «πακέτων» στο χέρι για 2 μήνες. Ενώ άλλες Λέσχες στην Ελλάδα (π.χ. Ιωαννίνων) αυτή τη στιγμή έχουν ανοίξει κανονικά και μπορούν οι φοιτητές να καθίσουν».