Στα «βαριά λόγια» που ακούστηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα στη δευτερόλογία του απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που πήρε ξανά τον λόγο στη Βουλή στο πλαίσιο της διαδικασίας της επίκαιρης ερώτησης για την πανδημία.

«Επιχείρημα των αντιεμβολιαστών»

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε το βασικό επιχείρημα των αντιεμβολιαστών για τους εμβολιασμένους που αρρωσταίνουν ή για το 12% είναι διασωληνωμένοι. Μάλιστα, κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην το ξαναχρησιμοποιήσει εκτός αν θέλει να αυξήσει το ποσοστό της στους αντιεμβολιαστές, όπου οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να προηγείται ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το πρόγραμμα της κυβέρνησης για να ανέβει το ποσοστό των εμβολιασμένων που είναι στο 5% κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε στην δευτερολογία του ότι το ΕΣΥ δεν πρόκειται να γίνει σύστημα μιας μόνο νόσου.

Έπειτα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και πάλι σε πτυχές του σχεδίου «Ελευθερίας». «Τα σχολεία άνοιξαν υποδειγματικά», είπε ο πρωθυπουργός, τα πανεπιστήμια είναι ανοικτά, η εστίαση είναι ανοικτή με κανόνες, τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Ποτέ δεν είπαμε βγάλτε τις μάσκες», σημείωσε ο πρωθυπουργός. Βάλαμε ένα πλαίσιο που μας υπέδειξαν οι ειδικοί, τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Για την υποχρεωτικότητα

«Δεν πρόκειται να υποχρεώσουμε άλλους να κάνουν το εμβόλιο», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ χαρακτηριστικά είπε ότι δεν πρόκειται να δουλέψει γιατρός σε νοσοκομείο που δεν έχει κάνει το εμβόλιο. «Θα μείνει στη διαθεσιμότητα».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός έκανε σκληρή κριτική στα στατιστικά που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι είναι του «ληξιαρχείου» και ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κατανοεί τα κρίσιμα στατιστικά στοιχεία που έχουν παρουσιάσει οι επιστήμονες.

Επίσης, ο πρωθυπουργός μίλησε για τα ΜΜΕ που προβάλλουν «ψεκασμένους», ενώ πήραν χρήματα από την καμπάνια για τον κοροναϊό. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι γίνονται έλεγχοι σε όλα τα Μέσα θεσμικά, ενώ τόνισε ότι αυτό το επιχείρημα δεν στέκει στην πραγματικότητα.

Για την Εξεταστική που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν ήθελε να τοποθετηθεί, αλλά αφού τέθηκε ως θέμα κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να δεχθεί να ερευνηθούν τα πάντα από το 2015 και μετά, δηλαδή να συμπεριληφθεί και η περίοδος διακυβέρνησεις Τσίπρα.

«Δεν σας φταίνε οι δημοσκοπήσεις που χάσατε τις εκλογές με 8 και 10 μονάδες», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η πολιτική με ψέματα είναι επικίνδυνη για τη χώρα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ είπε ότι «δεν σας κάνει καλό να λέτε όχι σε όλα», όπως στην ελληνογαλλική συμφωνία ή τα μέτρα ανακούφισης στους πληγέντες.

«Θα κάνω τα πάντα για να αφήσω την τοξικότητα στο περιθώριο», κατέληξε ο πρωθυπουργός.