Αποφυλακίζεται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας Γιώργος Πατέλης ο «πυρηναρχης» της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής.

Οι δικαστές έκαναν δεκτή κατά πλειοψηφία την αίτηση αποφυλάκισης του Πυρηνάρχη Νίκαιας οποίος με βάση την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 χρόνων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το παιδί του έβαλε μπροστά ο Πατέλης

Η πλευρά του κατηγορούμενου επικαλέστηκε ψυχολογικά θέματα του παιδιού του προσκομίζοντας ψυχιατρικές γνωματεύσεις. Υπέρ της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Γιώργου Πατέλη τάχθηκε και ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος πρότεινε την αποφυλάκισή του, λέγοντας πως «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών».

«Ό, τι κινείται, σφάζεται»

Το δικαστήριο είχε επιβάλει τον περασμένο Οκτώβριο στον Γιώργο Πατέλη ποινή 10 ετών και δύο μηνών.

Έναν από τους πιο «επικίνδυνους» ρόλους στη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση κατείχε ο πυρηνάρχης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα καθώς και στην επιχείρηση συγκάλυψης της σύνδεσής της με τη Χρυσή Αυγή.

Ο υπεύθυνος των «κλειστών πυρήνων», ο «ό,τι κινείται σφάζεται», λάτρης των όπλων, υπενθυμίζεται ότι δεν άντεξε την πίεση μόλις βρέθηκε στο δικαστήριο, όπου και… λιποθύμησε.