H Renault ενισχύει την παρουσία της στην μεσαία κατηγορία των SUV με ένα νέο μοντέλο, το Arkana. Το δυναμικό του ντιζάιν – με τη σχεδίαση που ποντάρει στην κουπέ σχεδίαση – η υβριδική του τεχνολογία και οι χώροι είναι τα ατού του μοντέλου που ήδη προσφέρεται στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα, το νέο μοντέλο έχει μήκος 4,56 μέτρα, το πλάτος του ορίζεται στα 1.8 μέτρα ενώ το ύψος στα 1.57 μέτρα. Όσον αφορά την απόσταση του από το έδαφος το νέο μοντέλο απέχει από αυτό κατά 20 εκατοστά. Το Arkana είναι εντυπωσιακό σε εμφάνιση, έχει μυώδεις γραμμές, ενώ, η κεκλιμένη οροφή του, που θυμίζει από το πλάι ένα δυναμικό κουπέ είναι το δυνατό του σημείο.

Οι Γάλλοι έδωσαν ιδιαίτερα έμφαση και στο εσωτερικό του, με το τρίπτυχο – άνεση, εξοπλισμός  , συνδεσιμότητα – να κυριαρχεί. Το νέο Renault Arkana δεν υπολείπεται σε κανένα σημείο στον τομέα της τεχνολογίας, με βασικό του όπλο το ψηφιακό ταμπλό, όπου ανάλογα την έκδοση περιλαμβάνει: μία έγχρωμη οθόνη 4,2, 7, ή 10.2 ιντσών, ενώ οι περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το σύστημα ενημέρωσης –  infotainment με διαγώνιο 7 ή 9,3 ίντσες. Το εσωτερικό του έχει premium χαρακτηριστικά, με υλικά που θυμίζουν μοντέλο πολυτελούς καταγωγής, ενώ, οι σχεδιαστές φρόντισαν ώστε στο σαλόνι του να μπορούν να βολευτούν πέντε επιβάτες, χωρίς ιδιαίτερα παραχωρήσεις.  Ιδιαίτερα μεγάλος είναι και ο χώρος των αποσκευών, που ανέρχεται στα 513 λίτρα (480 λίτρα για την έκδοση E-TECH Hybrid με κιτ επισκευής ελαστικού). Διαθέτει επίσης ένα υπερυψωμένο δάπεδο που μπορεί να τοποθετηθεί στη χαμηλή θέση και να αυξήσει τη χωρητικότητα .

Όσο αφορά τη γκάμα του το νέο SUV έχει ως εφαλτήρια εκδοχή των δημοφιλή και από άλλα μοντέλα του Ομίλου κινητήρα, τον 1.3 TCe με τους 140 ίππους με τη ροπή του να σκαρφαλώνει στα 260 Nm. Επίσης, υπάρχει η ήπια υβριδική εκδοχή, η ETECH Hybrid με ισχύ 145 ίππους, που περιλαμβάνει έναν 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.6 λτ. νέας γενιάς, με ισχύ 91 ίππους που ενισχύεται επικουρικά από  δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, που συνδυαστικά αποδίδουν 145 ίππους. Εξίσου σημαντικό, ότι η μπαταρία των 1,2 kWh εξασφαλίζει την κάλυψη έως και του 80% των μετακινήσεων μέσα στην πόλη καθαρά ηλεκτρικά.

Το νέο Arkana ETECH Hybrid επιτυγχάνει συνδυαστική κατανάλωση 4,9 λτ./100 χλμ. και 112-117 γρ./χλμ. εκπομπές CO2, έχοντας έτσι μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Το νέο Arkana κοστίζει στην έκδοση 1.3 TCe 140hp EXPRESSION EDC Hybrid MHEV από 25.290 ευρώ, ενώ, το HYBRID E-TECH 145hp EXPRESSION από 29.390 ευρώ.