Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, μετά τα όσα έγιναν το τελευταίο 48ωρο και την ακύρωση της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στο Grand Zero.

Μετά τις απαραίτητες παρασκηνιακές συνεννοήσεις οι δύο άντρες συναντήθηκαν τελικά σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων.

Ο Αρχιεπίσκοπος ρωτήθηκε κατά την άφιξή του εάν έκλεισε το θέμα που είχε ανοίξει με την παρουσία του στα εγκαίνια του «Τουρκικού Σπιτιού». Ο ίδιος απάντησε ότι θα συζητήσουν όλα τα θέματα με τον πρωθυπουργό.

Σε εξέλιξη η συνάντηση

Προς εκτόνωση της κρίσης

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προανήγγειλε ουσιαστικά τη συνάντηση λέγοντας «νομίζω θα υπάρξει συνάντηση».

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι υπήρξε ένα θέμα με τους χειρισμούς που έγιναν και προσέθεσε: «Νομίζω ό,τι ήταν να ειπωθεί ειπώθηκε και όλοι καταλάβαμε. Ήταν πάρα πολύ καθαρά τα μηνύματα. Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος έκανε μία διευκρινιστική δήλωση που νομίζω ότι ήταν απολύτως επεξηγηματική και όλοι πήραν τις απαντήσεις που θα έπρεπε να πάρουν. Το να είσαι τώρα με τον αρχηγό ενός κράτους που δεν αναγνωρίζεται στην ίδια εκδήλωση θα μπορούσε και να αποφευχθεί».

Είχαν προηγηθεί εξηγήσεις από τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας»

«Λυπάμαι ειλικρινά για την οδύνη που άθελά μου προκάλεσα σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς αδελφούς μου, ιδιαίτερα στο αγαπημένο μου ποίμνιο» ανέφερε ο κ. Ελπιδοφόρος και τόνισε ότι ως Κωνσταντινουπολίτης γνωρίζει τι σημαίνει ξεριζωμός και προσφυγιά.