Παρατείνεται όπως ανακοινώθηκε σήμερα μέχρι και αύριο Τετάρτη, 1η Σεπτεμβρίου, στις 23:59, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των τελευταίων ημερών. Όπως είναι γνωστό το ΕΑΠ παίρνει πλέον φοιτητές και φοιτήτριες και από την ηλικία των 18 ετών, καθώς δεν υπάρχει πλέον ηλικιακός προσδιορισμός ή κλήρωση για την επιλογή των εισακτέων στα προγράμματα του.

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΑΠ, για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021- 2022, προσφέρει 8 προπτυχιακά και 51 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, εκ των οποίων τα 4 (Μεταπτυχιακά) για πρώτη φορά.

Οι ενδιαφερόμενοι, ανεξαρτήτως από την ηλικία, από το εάν εργάζονται ή όχι, αλλά και από το μέρος που διαμένουν, μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου και της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου (www.eap.gr).

Χωρίς εξετάσεις ή κλήρωση η παρακολούθηση προπτυχιακών προγραμμάτων

Υπενθυμίζεται ότι η εισδοχή για την παρακολούθηση προπτυχιακών προγραμμάτων πραγματοποιείται με την υποβολή της αίτησης, χωρίς εξετάσεις ή κλήρωση.

Επιπλέον, το ΕΑΠ, το μοναδικό ελληνικό πανεπιστήμιο, ισότιμο με τα υπόλοιπα ΑΕΙ της χώρας, που παρέχει Σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, προσφέρει σε επαγγελματίες, εργαζόμενους και μη, φοιτητές και απόφοιτους Λυκείου, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, μεμονωμένα, μία ή περισσότερες από τις 367 Θεματικές Ενότητες, χωρίς την υποχρέωση ολοκλήρωσης του σχετικού προγράμματος σπουδών.

To ΕΑΠ δε, παραμένει σταθερά στο κορυφαίο top 5 των ανοικτών πανεπιστημίων, παγκοσμίως, καθώς, σύμφωνα και με την επικαιροποιημένη παγκόσμια συνολική κατάταξη Webometrics Ranking of World Universities για το 2ο εξάμηνο του 2021, κατέκτησε την 5η θέση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Προγράμματα Σπουδών του ΕΑΠ, επικοινωνήστε καλώντας το 2610 – 367600 ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) στο: info@eap.gr