Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, αλλά και δίωξη για ψευδή κατάθεση, άσκησε ο εισαγγελέας Ηρακλείου, στον 27χρονο Ρουμάνο που κατηγορείται για τη δολοφονία, το βράδυ της Δευτέρας, στο Πετροκεφάλι Ηρακλείου στην Κρήτη, 39χρονου κτηνοτρόφου στον οποίο εργαζόταν.

Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη και σε 30χρονο ομοεθνή του, για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία, καθώς ήταν αυτός που έδωσε στον 27χρονο την κυνηγετική καραμπίνα που ήταν και το όπλο του εγκλήματος. Και οι δύο κατηγορούμενοι που εμφανίστηκαν, χωρίς συνηγόρους υπεράσπισης, θα απολογηθούν στον ανακριτή το μεσημέρι της Πέμπτης.

Κατά την προσαγωγή του 27χρονου Ρουμάνου στο δικαστικό μέγαρο, που έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, προκλήθηκε ένταση, ενώ η μητέρα του θύματος υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο στην είσοδο του μεγάρου. Η αποχώρηση και των δύο κατηγορουμένων έγινε από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων Ηρακλείου, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν νέες εντάσεις.

Ο 27χρονος Ρουμάνος, συνελήφθη από τις Αρχές και ομολόγησε ότι είναι αυτός που εκτέλεσε τον 39χρονο κτηνοτρόφο, υποστηρίζοντας ότι είχε οικονομικές διαφορές με το θύμα, ενώ αναφέρθηκε και σε σωματική κακοποίηση.

Γιατί τον σκότωσε

Πιο συγκεκριμένα, στην απολογία του ο δράστης υποστήριξε πως ο 40χρονος τον εξανάγκαζε να συνευρίσκεται ερωτικά με άνδρα τον οποίο κατονομάζει και ότι τον εκβίαζε. Οι αστυνομικοί εξετάζουν με προσοχή τα λεγόμενα του καθώς αρχικά είχε προσπαθήσει να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των Αρχών αναφορικά με την ταυτότητα του δολοφόνου.

Ο 27χρονος λίγα λεπτά μετά το φονικό κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι ο δράστης της επίθεσης τον πυροβόλησε δύο φορές χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσει και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στον 39χρονο τον οποίο και πυροβόλησε τέσσερις φορές. Μάλιστα έστρεψε τις έρευνες σε συγκεκριμένο επιχειρηματία της περιοχής με τον οποίο ο άτυχος κτηνοτρόφος είχε οικονομικές διαφορές.

Τι λένε οι συγγενείς του κτηνοτρόφου

Τους ισχυρισμούς του δράστη διαψεύδουν οι συγγενείς του θύματος, σύμφωνα με το cretapost.gr. «Τον αγαπούσε, τον περιποιόταν. Είχε πάντα τα χρήματα του, τις βόλτες του και το φαγητό του» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο 27χρονος είχε πρόσφατα μία δικαστική διαμάχη και σύμφωνα με τη σύζυγο του εκείνος ήταν που έτρεξε να του βρει δικηγόρο και να καταθέσει υπέρ του στο δικαστήριο.

Σε κατάσταση σοκ η 8χρονη κόρη του

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται το 8χρονο κοριτσάκι μπροστά στα μάτια του οποίου, ο 39χρονος πατέρας της έπεφτε αιμόφυρτος από τα πυρά του δράστη. Το κορίτσι είδε τον πατέρα της να σωριάζεται στο πάτωμα και να κείτεται νεκρός μέσα σε μία λίμνη αίματος. Κανείς από την οικογένεια δεν την έχει ρωτήσει το παραμικρό για το μοιραίο εκείνο βράδυ δίνοντας χρόνο για να συνέλθει.

Όπως τόνισε η μητέρα της και σύζυγος του θύματος, αυτό θα γίνει σε δεύτερο χρόνο με τη βοήθεια των ειδικών. Το παιδί δέχεται ήδη τη βοήθεια ψυχολόγου για να μπορέσει να καταφέρει να ξεπεράσει το ισχυρό σοκ που υπέστη.