Πίσω από τα κάγκελα της φυλακής θα οδηγηθεί ο 27χρονος Ρουμάνος που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 39χρονο κτηνοτρόφο στο χωριό Πετροκεφάλι, στη Μεσαρά Κρήτης.

Ο δράστης οδηγήθηκε περίπου στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης (26/8) υπό άκρα μυστικότητα στο δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου και ενώπιον της ανακρίτριας ομολόγησε ότι αυτός ήταν που σκότωσε τον κτηνοτρόφο. Έτσι, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

Οργή από την οικογένεια

Στο άκουσμα της απόφασης της προφυλάκισης, η μητέρα του θύματος ξέσπασε. «Δεν νιώθω δικαιωμένη. Θέλω το παιδί μου πίσω», φώναζε, σύμφωνα με το Cretapost.gr. Δύσκολες είναι οι ώρες και για τη χήρα του 39χρονου. «Φονιά, σκύλε», έλεγε χαρακτηριστικά αδυνατώντας να πιστέψει ότι έχει χάσει τον σύζυγό της από τα χέρια του 27χρονου.

Το ίδιο Μέσο αναφέρει ότι η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος έκανε λόγο για προμελετημένο φόνο. «Η βία και η σκληρότητα είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα της Κρήτης. Αυτό που συνέβη υπερβαίνει και κατά πολύ τους τύπους των αδικημάτων των τελευταίων ετών», σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Θεονύμφη Μπέρκη.

Παράλληλα, η ίδια υπογράμμισε ότι οι ισχυρισμοί του δράστη για κακομεταχείριση του ίδιου από το θύμα είναι μυθοπλασίες. «Αυτό που πρέπει να ακουστεί ηχηρά και διαψεύδοντας τις φημολογίες περί κακομεταχείρισης του εργάτη βοσκού από το θύμα, να πω ότι είναι αποκυήματα της φαντασίας του, μυθεύματα, μυθοπλασίες. Ουδέποτε είχαν γίνει. Δεν είχε κανένα λόγο να κάνει το έγκλημα αυτό. Χάθηκε άδικα ο άνθρωπος αυτός», είπε. 

Πώς ο δράστης έφτασε στο έγκλημα

Στην προανάκριση ο Ρουμάνος ισχυρίστηκε ότι ο κτηνοτρόφος, για τον οποίο δούλευε, του χρωστούσε χρήματα. Μάλιστα υποστήριξε ότι το θύμα τον εξανάγκαζε με τη βία και το ξύλο να συνευρίσκεται ερωτικά με επιχειρηματία ώστε να τον «γδέρνει» οικονομικά. Επίσης, φέρεται να αναφέρει το όνομα του επιχειρηματία και να περιγράφει με λεπτομέρειες τις συνευρέσεις τους.