Αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία αναμένουν οι επιστήμονες μετά την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου 15αύγουστου.

Όπως προειδοποίησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Στέλιος Λουκίδης «είναι αδύνατο να μη γίνουν εισαγωγές στα νοσοκομεία. Επίσης, θα αυξηθούν και οι ΜΕΘ».

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι ήδη έχουμε χάσει πάνω από 13.000 ανθρώπους, ενώ σχετικά με την τρίτη δόση του εμβολίου ανέφερε ότι γίνονται ακόμα συζητήσεις.

Ο κ. Λουκίδης επεσήμανε, στον Σκάι, ότι τέλη Σεπτεμβρίου αναμένονται τα αποτελέσματα εθελοντών, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, που συμμετείχαν σε μελέτες και θα ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που νόσησαν.

Πάντως, όπως είπε οι πρώτοι που θα κάνουν τρίτη δόση είναι οι υγειονομικοί.

Σύμφωνα με τον κ. Λουκίδη, «χθες, είχαμε την ανακοίνωση της Παιδιατρικής Εταιρείας και την έρευνα της ανοσογονικότητας και της ασφάλειας σε παιδιά 12-17 ετών», που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε ανήλικους.

Σχετικά με την πιθανότητα λήψης νέων μέτρων, ο καθηγητής είπε πως σίγουρα το καλοκαίρι δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για αυξημένα μέτρα προστασίας. Επομένως, σε οποιοδήποτε σύμπτωμα ή ακόμα και προληπτικά πρέπει να έχουμε μια παρατήρηση 4-5 ημερών, κατά τη διάρκεια και μετά τις διακοπές.

Όσο για το αν θα ξαναγίνει Lockdown, απάντησε πως θα έχουμε ένα φθινόπωρο με όλες τις δραστηριότητες ανοιχτές, εκτός αν ξεφύγει το γεγονός σε μεγάλο βαθμό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από