H ΒΜW, μετά από μια πολύχρονη περίοδο που αφορούσε το σκάνδαλο με τα πειραγμένα λογισμικά, και μετά από τις αποφάσεις της ΕΕ, κρίθηκε ότι δεν υπάρχει καμία υποψία για χρήση παράνομων συστημάτων αναστολής που χρησιμοποιούσαν τα μοντέλα της.

Συγκεκριμένα, η ΕΕ, αφού μελέτησε την εκτενή έκθεση που υπέβαλε το BMW Group, απέσυρε τις περισσότερες από τις κατηγορίες της για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Μάλιστα, μετά  από αυτή την εξέλιξη, το Διοικητικό Συμβούλιο της BMW AG συμφώνησε σε διακανονισμό που πρότεινε η Κομισιόν και με τον οποίο σηματοδοτείται το πέρας της διαδικασίας.

Ειδικότερα, η Κομισιόν για μία φορά ακόμα επιβεβαίωσε ότι η έρευνα ολοκληρώθηκε με τον παρόντα διακανονισμό να αφορά αποκλειστικά και μόνο πιθανές παραβιάσεις των κανόνων του ανταγωνισμού.

Στην απόφαση χρηματικής ποινής που εξέδωσε η Κομισιόν αναφέρεται επίσης ότι δεν υπάρχει υπόνοια συνωμοσίας μεταξύ των μερών σε σχέση με τη χρήση παράνομων συσκευών αναστολής για τη παραποίηση των δοκιμών εκπομπών ρύπων. Αυτό καθιστά σαφές ότι δεν υπήρξε ποτέ καταγγελία για παράνομη παραποίηση συστημάτων ελέγχου καυσαερίων από το BMW Group.