Μεγάλη ανησυχία στους επιστήμονες έχει φέρει η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει σήμερα 1.797 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον φονικό ιό. Πρόκειται για αύξηση… 442% σε μόλις δύο εβδομάδες.

Τα παραπάνω τρομακτικά στοιχεία έφεραν την έκτακτη ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, σήμερα Τρίτη στις 19:00.

Έως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο των ανακοινώσεων, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κυβέρνηση συζητούν να επεκταθούν και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από χθες, Δευτέρα, για τις μετακινήσεις στα νησιά, δηλαδή υποχρεωτικά μοριακά η rapid τεστ για τους μη εμβολιασμένους.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν αυστηρότερες ποινές στα μπαρ που παρατηρείται συνωστισμός και γίνονται εστία υπερμετάδοσης.

Πάντως, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό να μην ανακοινωθούν μέτρα σήμερα, αλλά να υπάρξει αυστηρή -τελευταία- προειδοποίηση για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, παράλληλα με έκκληση για εμβολιασμό.

Δείτε live την ενημέρωση