Ο βενιαμίν της αμιγώς ηλεκτρικής οικογένειας της Mercedes-EQ, η EQA που ήδη έχει  ξεπεράσει τις 20.000 από την ημέρα λανσαρίσματος, προσφέρεται σε δύο νέες εκδόσεις, την EQA 300 4MATIC με 168 kW και αυτονομία  400-426 και η EQA 350 4MATIC με 215 kW και αυτονομία 409-432 χιλιομέτρων με κοινό παρονομαστή την τετρακίνηση.

Στο νέο μοντέλο ξεχωρίζει ο ιδιαίτερα πλούσιος στάνταρ εξοπλισμός των EQA 300 4MATIC και EQA 350 4MATIC που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους προβολείς LED High Performance με το σύστημα προσαρμογής ακτίνας προβολέων Adaptive Highbeam Assist, πορτ μπαγκάζ με σύστημα EASY-PACK, με ηλεκτρικό άνοιγμα και κλείσιμο, το διζωνικό, αυτόματο κλιματισμό THERMOTRONIC κ.α.

Επίσης, στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) με δυνατότητα εκμάθησης και διαισθητικό χειρισμό, όπως και το σύστημα πλοήγησης με σύστημα «ηλεκτρικής νοημοσύνης». Πλέον, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο προκαθορισμένα εξοπλιστικά πακέτα, όπως το πακέτο Advanced που προσθέτει μία σειρά χαρακτηριστικών άνεσης και ασφάλειας επιπλέον του στάνταρ εξοπλισμού για την EQA. ‘

Ξεχωρίζει η διπλή οθόνη 10.25 ιντσών που ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα «Widescreen Cockpit» με σημαντικά συστήματα ασφάλειας, όπως το σύστημα αναγνώρισης νεκράς γωνίας Blind Spot Assist αλλά και το ακόμη πιο πλούσιο πακέτο Premium που προσθέτει στα παραπάνω μία πανοραμική συρόμενη οροφή, το ηχοσύστημα Burmester® surround  και το πακέτο παρκαρίσματος με κάμερα 360°. Η μικρότερη Mercedes EQA στην έκδοση EQA 250, φέρει ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 190 ίππους με ροπή  στα 375 Nm. Σύμφωνα με την γερμανική φίρμα η αυτονομία κατά WLTP  αγγίζει τα 426 χλμ., με τη μέση κατανάλωση να ανέρχεται στις 17,7 kWh/100 χλμ.