Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 49χρονος ιερέας από το Αγρίνιο, που κατηγορείται για βιασμό και παιδική πορνογραφία.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί μήνυση από δύο αδερφές, 20 και 27 ετών σήμερα, με τον συνήγορό του να κάνει λόγο σε δηλώσεις του για «κατασκευασμένη υπόθεση και δικογραφία».

«Αυτοί οι οποίοι επεδίωξαν να συλληφθεί ο ιερέας και νόμισαν πως θα πιάσουν θησαυρό, τους ενημερώνω πως θα αποβεί άνθρακας», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις δύο αδερφές, ο 49χρονος είχε προβεί σε σεξουαλική πράξη με την 20χρονη, όταν εκείνη ήταν 13 ετών, ενώ η αδερφή της ανέφερε ότι και εκείνη είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από τον ιερέα.

Βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Μετά την καταγγελία των δύο αδερφών, οι αρχές προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι του ιερέα και εντόπισαν στο laptop γυμνές φωτογραφίες του ίδιου και των δύο κοριτσιών, όταν εκείνες ήταν ακόμη μικρές.

Έχουν, μάλιστα, διαρρεύσει πληροφορίες που αναφέρουν πως οι δύο αδελφές και η μητέρα τους είχαν, κατά διαστήματα, φιλοξενηθεί στο σπίτι του συλληφθέντα λόγω οικονομικών δυσκολιών, ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη.

Για τον 49χρονο ιερέα έχει σχηματιστεί δικογραφία για κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, ενώ έχει διαταχθεί έρευνα σε βάθος για την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Ακολούθησε η συλλογή καταθέσεων και στοιχείων, ενώ έγινε από την Ασφάλεια Αγρινίου και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έρευνα σε δύο οικίες του ιερέα. Κατασχέθηκαν υπολογιστές και τάμπλετ που έγιναν φύλλο και φτερό και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά εντοπίστηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας.