Την από κοινού επιμέλεια της μικρής Λυδίας στους γονείς του 33χρονου προφυλακισμένου συζυγοκτόνου και στους γονείς της δολοφονημένης Καρολάιν ζητούν με αίτησή τους που υπέβαλαν σήμερα στην Εισαγγελία Ανηλίκων ο πατέρας και η μητέρα του δράστη της δολοφονίας.

Την αίτηση κατέθεσε ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής ο δικηγόρος Γιάννης Κώτσος και σε αυτή επισημαίνεται ότι οι οικογένειες θύτη και θύματος έχουν «καθημερινή επικοινωνία, επαφή και άριστη σχέση και συνεργασία με τους γονείς της αειμνήστου Καρολάιν», με γνώμονα βέβαια το συμφέρον του παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες με την αίτηση ζητείται να κατανεμηθεί ο χρόνος ως προς την άσκηση της επιμέλειας της μικρής, η οποία θα μπορεί να διαμένει από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο κάθε έτους με τους γονείς του πατέρα της και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα με την οικογένεια της μητέρας της στην Αλόννησο.

«Υπό το βάρος των τραγικών γεγονότων φρονούμε ότι προέχει η ισόρροπη επαφή και ανάπτυξη της εγγονής μας ΛΥΔΙΑΣ και με τις δύο οικογένειες, τόσον εκ της πατρικής, όσον και εκ της μητρικής γραμμής και μάλιστα με χρονική κατανομή που είναι ευεργετική και απαραίτητη για την προστασία της ισόρροπης και ομαλής ανάπτυξης», επισημαίνεται στην ίδια αίτηση προς την εισαγγελική λειτουργό.

Όπως λένε μάλιστα η ομαλή ανάπτυξη του παιδιού «εξασφαλίζεται με την εναλασσόμενη κατοικία, ως εκ της οποίας διατηρείται και οικοδομείται στενή συναισθηματική σχέση αμφοτέρων των οικογενειών με την ανήλικη εγγονή μας, με στοργή, φροντίδα και υπομονή, για την εκτέλεση του έργου όλων μας έναντι της εγγονής μας, για τη σωστή ανατροφή και διαπαιδαγώγησή της και την κάλυψη των υλικών και συναισθηματικών της αναγκών» .

Και καταλήγουν σημειώνοντας: «είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί το ήδη υφιστάμενο και απολύτως απαραίτητο κλίμα γαλήνης και ηρεμίας μεταξύ των δύο οικογενειών, που είναι αναγκαίο για την ομαλή ανάπτυξη και απρόσκοπτη εξέλιξη της προσωπικότητάς της ΛΥΔΙΑΣ .

Σε κάθε άλλη περίπτωση, εν όψει του γνωστού τραγικού γεγονότος, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ψυχική ισορροπία και ομαλή ανάπτυξη της ως άνω ανήλικης εγγονής μας.

Διότι η άσκηση της επιμέλειας, η ανατροφή και η επικοινωνία ΔΕΝ είναι και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι μέσον τιμωρίας και μάλιστα ημών των αναιτίων, που έχουμε ως μόνον μέλημά μας τη ΛΥΔΙΑ και τη σωστή και ισορροπημένη ανατροφή και εν γένει ανάπτυξή της» .