Πάνω από δέκα γυναίκες σε διάστημα τριών ετών έχουν καταγγείλει βιασμό ή και απόπειρα βιασμού στην περιοχή του Ζωγράφου. Ο αριθμός των καταγγελιών βγαίνει τώρα στο φως, χωρίς ουδέποτε να έχει εκδοθεί σήμα από τις αστυνομικές Αρχές.

Για αυτονόητους λόγους, τα ονόματα των θυμάτων δε θα δημοσιευτούν. Ένα από τα περιστατικά συνέβη το καλοκαίρι του 2018, όταν το θύμα κι ενώ είχε σκοτάδι, δέχτηκε επίθεση από πίσω με δυνατό χτύπημα στο κεφάλι και βιάστηκε σε πολυκατοικίας, όπου πιθανόν την είχαν ακολουθήσει.

Το δεύτερο άγριο περιστατικό σημειώθηκε σε πάρκο της περιοχής, όπου ο δράστης χτύπησε, έσυρε και βίασε το θύμα, η οποία φώναζε και αντιστεκόταν. Από τις φωνές και αφού είχε συμβεί ο βιασμός, βγήκαν στα μπαλκόνια κάποιοι κάτοικοι απειλώντας τον να την αφήσει, όπως και συνέβη. Ο δράστης αυτήν την φορά φορούσε μάσκα.

Γυναίκες θύματα από την περιοχή αντάλλαξαν μεταξύ τους την εμπειρία και έμαθαν ότι υπάρχουν πάνω από δέκα καταγγελίες στο τοπικό αστυνομικό Τμήμα. Επίσης, υπάρχουν μαρτυρίες ότι πιθανόν έχουν δει ξανά τον δράστη σε καταστήματα της γειτονιάς.

Ωστόσο, η αστυνομία, παρά την πληθώρα των καταγγελιών, δεν έχει προβεί σε έκδοση σήματος. Οι μαρτυρίες δείχνουν ότι πρόκειται για έναν και όχι για πολλούς δράστες, αφήνοντας υποθέσεις για «δράκο» στην περιοχή του Ζωγράφου.