Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά το οποίο συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Την ώρα που ο 32χρονος πιλότος βρισκόταν στην Αλόννησο για το μνημόσυνο της άτυχης Καρολάιν, οι αστυνομικοί έσπευσαν άρον άρον να τον μεταφέρουν στην Αθήνα για να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν ανακύψει.

Θέμα ωρών η σύλληψη

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Θανάσης Κατερινόπουλος, ταξίαρχος εν αποστρατεία, σημείωσε νωρίτερα ότι ήταν θέμα ωρών να συλληφθεί ο δολοφόνος της άτυχης μητέρας.

«Είχα αποκλείσει το κίνητρο της ληστείας από την πρώτη στιγμή, με το σκεπτικό ότι ο χώρος που έγινε το έγκλημα ήταν αυτός που θα έδινε όλα τα στοιχεία που θα οδηγούσαν στον δράστη. Απ’ ό,τι φαίνεται δικαιώνομαι έστω και 40 μέρες μετά».

Τα ηλεκτρονικά στοιχεία που φαίνεται να δένουν την υπόθεση είναι και αυτά που οδήγησαν τις Αρχές στην άκρη του νήματος. «Μην ξεχνάμε ότι ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας, που οι απαντήσεις που δίνει είναι αδιάψευστοι μάρτυρες και δεν ανατρέπονται σε κανένα δικαστήριο. Λυπάμαι για την άτυχη κοπέλα και τη μάνα της που ζει τον πόνο».

«Είναι θέμα ωρών η έκδοση εντάλματος σύλληψης δράστη δολοφονίας, το πιστεύω ακράδαντα» τόνιζε πριν τη σύλληψη ο κ. Κατερινόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για μια δύσκολη υπόθεση που «είχε όμως όλα εκείνα τα στοιχεία, τα οποία προς τιμήν τους οι συνάδελφοί μου συνέλεξαν, παρά και την πίεση της κοινής γνώμης».

«Λυπάμαι που δικαιώνομαι»

«Λυπάμαι που δικαιώνομαι, αλλά χαίρομαι που κλείνει ένα έγκλημα. Κάποιος ή κάποιοι θα συλληφθούν, θα οδηγηθούν στις φυλακές και από εκεί και πέρα κάποιοι άλλοι επίδοξοι δολοφόνοι θα το λάβουν υπόψιν τους».

Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία υπογραμμίζει ότι η υπόθεση έχει κλείσει, καθώς τα στοιχεία που έχουν προκύψει είναι αδιάσειστα. «Είναι αδιάσειστα ηλεκτρονικά στοιχεία που ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι κατασωτευμένα, ευτυχώς υπάρχουν και δίνουν απαντήσεις».

«Η όλη διαδρομή από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα είναι μια αντίφαση» σημειώνει ο κ. Κατερινόπουλος σχετικά με τις αντιδράσεις του πιλότου.

«Όσες εκπαιδεύσεις και να έχουμε, στα δύσκολα κανένας δεν μπορεί να αντέξει να χάνει έναν δικό του άνθρωπο. Περίμενα να καταρρεύσει, δεν κατέρρευσε, ίσως, κάποιοι λένε, επειδή είναι εκπαιδευμένος. Οι εκπαιδευμένοι παίρνουν το 112 τηλέφωνο, όχι το 100. Δεν υπαινίσσομαι τίποτα, ήταν κάτι που το είπα ευθύς εξαρχής και λοιδορήθηκα γι’ αυτό».

Ο ταξίαρχος με τη μεγάλη εμπειρία δεν αποκλείει την παρουσία συνεργών στο έγκλημα, ενώ εκτιμά ότι η δολοφονία είχε προσωπικά κίνητρα.

«Ο τελευταίος άνθρωπος που είναι στον χώρο είναι ο άνθρωπος κλειδί. Εδώ είναι ο άμοιρος σύζυγος, ο πιλότος, που έδωσε όλα τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στον δράστη ή στους δράστες» κατέληξε ο κ. Κατερινόπουλος.