Το σκεπτικό της Dacia έχει λογική: Απο την στιγμή που τα smartphone ακολουθούν τον σύγχρονο άνθρωπο παντού, τότε, γιατί να μην πάρουν πρωταγωνιστικό ρόλο και μέσα στο αυτοκίνητα, ακόμη και αν αντικαταστήσουν την οθόνη πολυμέσων μέσα στο αυτοκίνητο; Αυτή η νέα ιδέα έρχεται από την Dacia, που εκσυγχρονίζει με αξιοθαύμαστους τρόπους τα νέα της μοντέλα – με σύμμαχο τον «μαμά» Renault – και όπως αναφέρει, πίσω από το σκεπτικό της βρίσκεται το σύστημα Media Control των νέων SANDERO STREETWAY & STEPWAY. «Οι καταναλωτικές έρευνες δείχνουν ότι οι αγοραστές της Dacia προτιμούν την απλότητα. Για αυτό οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές μας συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν το Media Control, ένα σύστημα που τοποθετεί το smartphone στο επίκεντρο του συστήματος πολυμέσων του αυτοκινήτου», ανέφερε ο Νίκολας Λέγκρος, στέλεχος της Dacia και υπεύθυνος του νέου πρότζεκτ.

Όπως τονίζει η ρουμάνικη φίρμα, οι οδηγοί σήμερα, όταν εισέρχονται μέσα στο αυτοκίνητο, συνήθως, το στερεώνουν σε μια πρόχειρη βάση, που συνήθως μπορεί να εμποδίζει λειτουργικά συστήματα, όπως τους αεραωγής του κλιματισμού. Σήμερα, η Dacia δείχνει να δίνει μια λύση στο πρόβλημα, και με την συνεργασία των σχεδιαστικών και των μηχανικών, το νέο πρότζεκτ δείχνει να πατάει ακριβώς επάνω στην σύγχρονη, ψηφιοποιημένη εποχή.

Πως λειτουργεί το Media Control

Το  Media Control, ουσιαστικά είναι το νέο σύστημα που εκτός από το ηχοσύστημα, περιλαμβάνει και μια ειδική θέση για το smartphone,  με το οποίο είναι εξοπλισμένες ορισμένες εκδόσεις των νέων Dacia SANDERO STREETWAY & STEPWAY.

«Το Media Control είναι ένα πλήρες σύστημα πολυμέσων. Περιλαμβάνει το ραδιόφωνο, δύο ηχεία, θύρα USB, συνδεσιμότητα Bluetooth, χειριστήρια στο τιμόνι και, πάνω απ’ όλα, μία βάση σύνδεσης του smartphone ενσωματωμένη στο ταμπλό. Από την αρχή του project, αυτός ο σταθμός σύνδεσης ενσωματώθηκε στο σχεδιασμό του ταμπλό, εξασφαλίζοντας άνεση και απόλυτη εργονομία».

Mε αυτόν τον τρόπο το smartphone έχει λειτουργικό τρόπο, είναι μέρος του συστήματος πολυμέσων, ενώ, χάρη στην ελαφρικά κλίση προς τον οδηγό, μπορεί να προσφέρει μια πιο άμεση και ασφαλή πρόσβαση στον οδηγό, με τις παρεχόμενες πληροφορίες, να είναι πιο ευδιάκριτες και το πιο σημαντικό, ότι, δεν αποσπούν την προσοχή του οδηγού, αφού, βρίσκονται στο οπτικό πεδίο του δρόμου.

Όπως αναφέρει η ρουμάνικη φίρμα, ο οδηγός δεν έχει παρά να κατεβάσει την εφαρμογή του Dacia Media Control στο smartphone του και, μέσω Bluetooth, το τηλέφωνο μετατρέπεται σε προέκταση του ταμπλό, αντικαθιστώντας το ενσωματωμένο σύστημα πολυμέσων. Οι πληροφορίες που μπορεί να έχει είναι πολλαπλές: Από την πλοήγηση, το ηχοσύστημα, το τηλέφωνο, ενώ, μπορεί να ενεργοποιήσει ακόμη και φωνητικές εντολές. Το συγκεκριμένο σύστημα  είναι συμβατό με συσκευές Android και iOS, έχει λειτουργία αποστολής και λήψης SMS κ.α.  Επίσης, το Media Control προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε χρήστη, ενώ έχει και τη δυνατότητα να συνδεθεί με τον ενσωματωμένο υπολογιστή ταξιδίου του αυτοκινήτου. Μεταξύ των νέων δυνατοτήτων η νέα λειτουργία Driving ECO, δίνει στον οδηγό την πιο οικονομική διαδρομή, που πρέπει να ακολουθήσει, του δίνει συμβουλές για μια πιο οικολογική οδήγηση ενώ, μόλις φθάσει στον προορισμό του, το σύστημα τον ειδοποιεί αν το κινητό έχει ξεχαστεί στην βάση του αυτοκινήτου!