Τρία σημειώματα εντοπίστηκαν μέσα στο σπίτι του 67χρονου δράστη του διπλού φονικού στην Κέρκυρα, το περιεχόμενο των οποίων ενισχύει το σενάριο της προσχεδιασμένης δολοφονίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 67χρονος είχε γράψει ένα σημείωμα που αφορούσε την 61χρονη σπιτονοικοκυρά του και ένα για την οικογένειά του, αλλά μετά τη δολοφονία του 63χρονου γείτονά του φαίνεται ότι έγραψε και ένα τρίτο.

Σημειώνεται πως ο 67χρονος αυτόχειρας και δράστης του διπλού φονικού, όπως προκύπτει, ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει, καθώς πυροβόλησε εξ επαφής τα θύματά του στο κεφάλι πριν στρέψει την κυνηγετική καραμπίνα στον εαυτό του και αυτοκτονήσει.

Τι αναφέρεται στα σημειώματα

Στο μεν πρώτο σημείωμα, ο 67χρονος καταφερόταν κατά τις 61χρονης, ισχυριζόμενος πως αθέτησε τη συμφωνία που είχαν συνάψει αναφορικά για το σπίτι στο οποίο διέμενε.

Κατά τις πληροφορίες, το θύμα του είχε επιτρέψει να ζει δωρεάν στο σπίτι της, με αντάλλαγμα να κάνει εργασίες στο οίκημα αλλά και τον κήπο.

Όταν τελικώς η σπιτονοικοκυρά του τού ζήτησε να φύγει από το σπίτι, εκείνος εξαγριώθηκε, κάτι που μαρτυρούν και οι συνεχείς καυγάδες μεταξύ τους, με τελευταίο έναν λίγη ώρα πριν από την δολοφονική επίθεση.

Το δεύτερο σημείωμα αφορούσε την οικογένειά του, με τον 67χρονο να επιρρίπτει «βολές» κατά τις πρώην συζύγου του.

Όσον αφορά στο τρίτο, αυτό φαίνεται ότι το έγραψε μετά τη δολοφονία του 63χρονου γείτονά του, ο οποίος είχε εμπλακεί στον καυγά του δράστη με την 61χρονη. Αυτό περιέχει ανοίκειους χαρακτηρισμούς για το θύμα.

Να σημειωθεί πως ο δράστης είχε αφήσει ακόμη ένα σημείωμα, αυτή τη φορά για την αστυνομία, το οποίο το είχε κολλήσει στο τζάμι του σπιτιού του. Σε αυτό έγραφε τα στοιχεία του, αλλά και το τηλέφωνο επικοινωνία του.

Τι «είδε» ο ιατροδικαστής

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γιάννη Αϊβατίδη, το κάθε θύμα έχει δεχθεί τουλάχιστον έναν πυροβολισμό (το ένα πιθανότατα δέχθηκε και δεύτερο), ενώ από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει επίσης ότι το όπλο με το οποίο σκότωσε τα δυο άτομα, ήταν το ίδιο με το οποίο έβαλε τέλος στη ζωή του και ο 67χρονος.

Τόσο η ελληνίδα ιδιοκτήτρια των διαμερισμάτων, όσο και ο 63χρονος Ελληνογάλλος πυροβολήθηκαν εξ επαφής στο κεφάλι, ενώ ο αυτόχειρας έστρεψε το όπλο στο στήθος του και πάτησε τη σκανδάλη.

Κάτοικος της περιοχής, που έκοβε χόρτα, άκουσε τους πυροβολισμούς και ειδοποίησε την αστυνομία που έσπευσε στο σημείο.

Όπως ξεκαθάρισε πάντως ο ιατροδικαστής, ο 67χρονος αυτόχειρας είχε πρόθεση να σκοτώσει.

«Πρόκειται για ένα συμβάν διπλής ανθρωποκτονίας. Χρησιμοποιήθηκε πυροβόλο όπλο, κυνηγετικού τύπου, και στη συνέχεια, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, ο δράστης αυτοχειριάστηκε. Όλα τα τραύματα είναι εξ επαφής, σχεδόν βραχυτάτης αποστάσεως, όσον αφορά τα θύματα. Προηγήθηκε η διπλή ανθρωποκτονία και ακολούθησε η αυτοχειρία. Τα θύματα της ανθρωποκτονίας φέρνουν τραύματα στο κεφάλι και ο δράστης, εξ επαφής τραύμα στο θώρακα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αφού πρόσθεσε, δε, πως «σημειώθηκε ένας τουλάχιστον πυροβολισμός σε κάθε θύμα και πολύ πιθανότατα ένα από τα θύματα να έχει δεχθεί και δεύτερο πυροβολισμό», ο κ. Αϊβατίδης, αποκάλυψε:

«Τα θύματα βρέθηκαν σε απόσταση 15 μέτρων το ένα από το άλλο, ενώ με βάση τα στοιχεία και την ιατροδικαστική, πρώτη, προσέγγιση φέρεται ότι υπήρχε δόλος και πρόθεση να γραφτεί αυτή η τραγωδία».