Έκτακτες ανακοινώσεις για τη μεγάλη πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας θα πραγματοποιήσει στις 18:00 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ενεργοποιήθηκε ξανά το 112 – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Νέο μήνυμα στους κατοίκους του οικισμού Αιγειρούσες-Ντουράκος έστειλε το 112 καλώντας τους να απομακρυνθούν άμεσα μέσω του παραλιακού δρόμου εξαιτίας της φωτιάς στην Κορινθία με κατεύθυνση Αλεποχώρι – Μέγαρα για προληπτικούς λόγους.

Στην περιοχή πνέουν ανέμοι εντάσεως 7 μποφόρ.

Εξαιτίας των ανέμων έχουν δημιουργηθεί πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς με το μέτωπο να μην είναι ενιαίο και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να φοβούνται για αναζωπυρώσεις τις επόμενες ώρες,

Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος και λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας, καθώς και της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες – Ντουράκος, καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα μέσω του παραλιακού δρόμου με κατεύθυνση Αλεποχώρι – Μέγαρα για προληπτικούς λόγους.

Επίσης, σημειώνεται ότι εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στην παραπάνω περιοχή.

Νωρίτερα, σε άλλο μέτωπο της φωτιάς, οι Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση τριών ακόμη οικισμών από το Αλεποχώρι προς τα Μέγαρα για προληπτικούς λόγους.

Εκκενώθηκαν κι άλλοι οικισμοί – Μάχη με τον χρόνο και τους ισχυρούς ανέμους

Μάλιστα, όπως και στις Αιγειρούσες, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών από το Χάνι Δερβενίου έως την Άνω και Κάτω Πευκενέα να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι με εισήγηση της Πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν το πρωί της Πέμπτης (20/05) οι κάτοικοι των σπιτιών στα νότια και δυτικά του Αλεποχωρίου, όπου η κατάσταση είχε γίνει δύσκολη, κυρίως λόγω του καπνού.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν επίσης οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και δύο Ιερές Μονές, του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής.