Υπογραφές με τις οποίες ζητούν από το Δήμο Αθηναίων να στηρίξει την απρόσκοπτη λειτουργία ενός από τους πιο δραστήριους τοπικούς συλλόγους της Αθήνας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων, συγκεντρώνουν κάτοικοι της πόλης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων, με ιστορία που ξεκινά το 1959, βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπος με... έξωση από την αίθουσα που χρησιμοποιεί τα τελευταία έξι χρόνια για να λειτουργεί τα πολιτιστικά τμήματά του, τις περιβαλλοντικές επιτροπές του, την επιτροπή αλληλεγγύης που έχει δημιουργήσει για όσους πλήττονται κοινωνικά και οικονομικά και για να φιλοξενεί τις πολύμορφες εκδηλώσεις του.
Πρόκειται για μια υπόγεια αίθουσα στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ, το οποίο θα ήταν ένας ακόμη χώρος τσιμέντου αν ο Σύλλογος δεν είχε αγωνιστεί για να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου, ανοιχτό για όλους τους κατοίκους.  Η αίθουσα ανήκει στον ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων), ο οποίος ζήτησε τα κλειδιά του χώρου παρότι η χρήση του γινόταν ως τώρα με τη συναίνεση όλων των μέχρι σήμερα Δημοτικών Αρχών.
Με το κείμενο υπογραφών μέσω του https://secure.avaaz.org οι κάτοικοι ζητούν από το Δήμο Αθηναίων να παραχωρήσει, κατά χρήση, την αίθουσα στο Σύλλογο, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει στην τοπική κοινωνία.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων έχει αναπτύξει πλούσιο έργο στην περιοχή με άξονα τη συνεργασία και την αλληλεγγύη και  αναζητώντας ανάσες πρασίνου και πολιτισμού. Έχει συμμετάσχει ενεργά στην αναζήτηση λύσεων για προβλήματα, όπως το Γηροκομείο Αθηνών, το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, τα προσφυγικά της Πανόρμου ή τη διάσωση ιστορικών κτιρίων, όπως το σπίτι της ΕΠΟΝ, ενώ στην αίθουσα του παραδίδει καθημερινά μαθήματα παραδοσιακών χορών, ζωγραφικής, πολυφωνικού τραγουδιού, ντεκουπάζ, θεατρικά εργαστήρια, δανειστική βιβλιοθήκη ενώ πραγματοποιεί και προβολές κινηματογραφικών ταινιών, συχνά σε συνεργασία με διεθνή ινστιτούτα και πολιτιστικά κέντρα.
Ενδεικτικό της στήριξης του Συλλόγου από την τοπική κοινωνία είναι ότι κάθε εβδομάδα από τα γραφεία του περνούν, για να συμμετάσχουν στις δράσεις του και να εκφραστούν, περισσότεροι από 500 κάτοικοι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από