Την έντονη αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ, προκαλούν τα περί χαμηλής συμμετοχής των υγειονομικών στον εμβολιασμό.

Σε ανακοίνωση του προέδρου της Μιχάλη Γιαννάκου, αναφέρεται ότι «είναι συκοφαντικό για το υγειονομικό προσωπικό, το ποσοστό 62% που δηλώνεται ότι έχει εμβολιασθεί.

Πράγματι στις λίστες των νοσοκομείων αυτό είναι το ποσοστό που εμφανίζεται. Είναι όμως το αρχικό ποσοστό», σημειώνει, υπογραμμίζοντας ότι το συνολικό ποσοστό των υγειονομικών που έχουν εμβολιασθεί ή έχουν αντισώματα ή όσων όσων επιθυμούν να εμβολιασθούν,  ξεπερνάει το 80%.

Όπως αναφέρει: «Περί το 10% των υγειονομικών των νοσοκομείων έχουν νοσήσει από κοροναϊό και με βάση τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας, παρακολουθούν τα αντισώματα και δεν εμβολιάζονται. Επίσης περί του 10% των υγειονομικών των νοσοκομείων είτε βρίσκονται στις λίστες αναμονής για εμβολιασμό, είτε έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και έχουν ήδη εμβολιασθεί ή έκλεισαν ραντεβού και περιμένουν, είτε ανήκουν σε ομάδες που με ιατρικές οδηγίες δεν εμβολιαζονται ( έγκυες, αυτοάνοσα ή άλλα νοσήματα). Ως εκ τούτω το συνολικό ποσοστό εμβολιασμλενων, όσων έχουν αντισώματα, και όσων επιθυμούν να εμβολιασθούν ξεπερνάει το 80%».

Ζητάμε δεύτερη ευκαιρία στον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα

Ο κ. Γιαννάκος, σημειώνει την ανάγκη να εμβολιαστεί και «ο τελευταίος υγειονομικός» καθώς «είναι χρέος και καθήκον να το πράξει. Προστατεύει τον εαυτό του και τους ασθενείς».

Εκφράζει παράλληλα το αίτημα για μια «δεύτερη ευκαιρία για εμβολιασμό κατά προτεραιότητα. Είμαστε βέβαιοι για τη καθολική συμμετοχή. Παρα ταύτα οι υγειονομικοί, εμβολιασμένοι ή μη, θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και το κράτος να παρέχει τα μέσα προκειμένου να αποφεύγεται η νοσοκομειακή διασπορά του ιού», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.