Στο στόχαστρο της κυβέρνησης είναι η κατάργηση των SMS στο 13033 και στο 13032, την ώρα που κλειδωμένο μέτρο θεωρείτε και η άρση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Μάλιστα το δεύτερο πιθανότατα να ανακοινωθεί σήμερα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας μαζί με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Ωστόσο φαίνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχει κλειδώσει κάποια συγκεκριμένη απόφαση για την κατάργηση των SMS καθώς το θέμα θα πρέπει να εξεταστεί και από την Επιτροπή των Εμπειρογνώμονων της Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το μεσημέρι η επιτροπή των Επιδημιολόγων και να αναλύσουν τα στοιχεία για την πανδημία, όπως κάνουν κάθε Τετάρτη. Επομένως στο τραπέζι δεν φαίνεται να είναι η κατάργηση των SMS.

Σε κάθε περίπτωση τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι μέχρι στιγμής είναι δύο.

Το πρώτο είναι η αποστολή SMS να καταργηθεί τη Δευτέρα του Πάσχα με το άνοιγμα της εστίασης, ενώ το δεύτερο είναι μέχρι τις 15 Μαϊου με το άνοιγμα του τουρισμού και των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Για την κατάργηση των SMS προχώρησε σε αποκαλύψει και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Τι αποκάλυψε ο Πέτσας

«Νομίζω ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης να φύγει κάποια στιγμή από τη ζωή μας το SMS, νομίζω θα το αντιμετωπίσουμε μετά το Πάσχα, το θέμα εξετάζεται, τόνισε ο κ. Πέτσας στο ΣΚΑΪ.

«Μετά τις 10 Μαΐου που θα ανοίξουν δραστηριότητες όπως στα σχολεία μας, και μετά τις 14 Μαΐου που προβλέπεται το άνοιγμα του τουρισμού, μέσα σε αυτό τον χρονικό ορίζοντα θα ληφθούν οι αποφάσεις» σημείωσε.

Μάλιστα σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι δεν θα υπάρχει περιορισμός στις μετακινήσεις για τα καταστήματα εστίασης.

Στο θέμα αναφέρθηκε χτες και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Για τις διαδημοτικές εκτιμώ ότι με το άνοιγμα της εστίασης είναι λογικό να αρθεί η απαγόρευση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, από την πλευρά του, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα SMS στο 13033».