Αφιερωμένο στον εκλιπόντα σύζυγό της, Φίλιππο, ήταν το φετινό μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ της Βρετανίας για τα 95α γενέθλιά της.

Η βασίλισσα Ελισάβετ -η οποία σήμερα γίνεται 95 ετών- δήλωσε συγκινημένη από τα μηνύματα στήριξης που έλαβε μετά τον θάνατο του συζύγου της.

«Ήταν παρήγορο»

«Ενώ ως οικογένεια είμαστε σε μια περίοδο μεγάλης θλίψης, ήταν παρήγορο για όλους εμάς να βλέπουμε και να ακούμε τον φόρο τιμής προς στον σύζυγό μου, από ανθρώπους εντός του Ηνωμένου Βασιλείου, της Κοινοπολιτείας και από ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε η βασίλισσα.

«Η οικογένειά μου και εγώ θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για τη στήριξη και την καλοσύνη που μας δείξατε τις τελευταίες ημέρες. Συγκινηθήκαμε βαθιά και αυτό συνεχίζει να μας θυμίζει ότι ο Φίλιππος είχε εξαιρετική επίδραση σε αμέτρητους ανθρώπους στη διάρκεια της ζωή του», τόνισε.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, η μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο, γίνεται σήμερα 95 ετών, αλλά δεν θα υπάρξουν δημόσιοι εορτασμοί καθώς έχουν περάσει μερικές μόνο ημέρες από την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, τον οποίο η Ελισάβετ παντρεύτηκε το 1947, πέθανε στις 9 Απριλίου σε ηλικία 99 ετών. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας απέτισαν ύστατο φόρο τιμής στον πατριάρχη της οικογένειας στην κηδεία που έγινε το Σάββατο στο κάστρο του Ουίνδσορ.