OΛιούις Χάμιλτον , κατάφερε, χθες, να συλλέξει την 99η- pole position στην πλούσια καριέρα του, οπότε μετά τον επιτυχημένο χρόνο που πέτυχε και τον αλάνθαστο γύρο που έκανε, χθες, σήμερα, ρθα εκκινήσει από την πρώτη θέση στην πίστα της Imola για το γκραν πρι της Emilia Romagna.

Στο σημερινό γκραν πρι,  ο Λιούις Χάμιλτον έρχεται με τον αέρα του νικητή, μετά την παρθενική του νίκη, πριν από τρεις εβδομάδες στην πίστα του Μπαχρέιν. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο δαιμόνιος Λιούις Χάμιλτον είχε κερδίσει και τον προηγούμενο γύρο στην Ίμολα, στο περσινό πρωτάθλημα, τον περασμένο Νοέμβριο.

Να σημειωθεί, ότι , η πίστα της Ίμολα επέστρεψε από πέρσι στο πρόγραμμα της Formula1,  μετά από 14 χρόνια απουσίας και εξαιτίας των αναγκαστικών αλλαγών που επέφερε η πανδημία, αντικαθιστώντας το γκραν πρι της Κίνας.

Επίσης, στην συγκεκριμένη πίστα έχουμε αγώνα σε διάστημα λιγότερο των 6 μηνών, μιας και τον περασμένο Νοέμβριο, για το περσινό πρωτάθλημα είχε γίνει και πάλι αγώνας στην ιταλική, διάσημη πίστα.

Το ιταλικό αυτοκινητοδρόμιο είναι φρεσκαρισμένο, έχει νέα πιτ στοπ.  Το μήκος της πίστας είναι 4.909 χλμ. με φορά αντίθεση από τους δείκτες του ρολογιού, και αποτελείται από 12 αριστερές και εννιά δεξιές στροφές. Αύριο, οι 20 πιλότοι θα διανύσουν 309.049 χλμ. που αντιστοιχούν σε 63 γύρους.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ , στις 4 το μεσημέρι.