Με sms στο 13033 μπορούν και σήμερα να πάνε στα σούπερμaρκετ οι καταναλωτές για τα ψώνια τους.

Όμως, οι καταναλωτές πρέπει να θυμούνται ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για τις αγορές σε σούπερμαρκετ.

Στο sms στο 13033 με κωδικό 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, δηλαδή, σε σούπερμαρκετ, μίνι μάρκετ, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Επίσης, από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, οπότε και ανοίγει το λιανεμπόριο, θα βγουν και οι απαγορευτικές κορδέλες από τα ράφια των σούπερμαρκετ και θα μπορούν οι καταναλωτές να αγοράζουν τα συγκεκριμένα προϊόντα και από τα σούπερμαρκετ, όπως έκανε γνωστό, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Με sms στο 13032 και ραντεβού τα ψώνια στα καταστήματα

Οι πολίτες για να κάνουν τα ψώνια τους θα πρέπει να στείλουν SMS με το ονοματεπώνυμό τους μόνο στο 13032, προκειμένου να μπορέσουν να μεταβούν οπουδήποτε απαιτείται εντός νομού. Το SMS θα έχει διάρκεια τριών ωρών και μπορεί να αποσταλεί μόνο μία φορά ημερησίως. Επίσης παράλληλα με το 13032 ισχύουν και το click away και το click in shop, κάτι που σημαίνει πως οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αποδεικτικό του ραντεβού τους, όπως για παράδειγμα SMS ή e-mail online παραγγελίας ή πληρωμής.

Αντίστοιχα οι καταστηματάρχες θα πρέπει να υποδέχονται εντός του μαγαζιού μόνο έναν πελάτη ανά 25 τ.μ. του καταστήματός τους με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση, ενώ οι αγορές, εάν δεν έχουν εξοφληθεί ηλεκτρονικά θα πρέπει να γίνονται μόνο με κάρτα. Η παραλαβή του προϊόντος μπορεί να γίνει και εκτός του καταστήματος.

Έως τώρα ο αριθμός των ατόμων που επιτρεπόταν να βρίσκονται σε ένα κατάστημα ταυτόχρονα καθοριζόταν με βάση τον γενικό κανόνα 1 άτομο ανά 25 τ.μ., κανόνας που ισχύει σήμερα και στα σούπερ μάρκετ.