Σφοδρή επίθεση στη Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας από την απουσία της από την αίθουσα της ολομέλειας μετά την πρωτολογία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

«Ήρθα σε μια προ ημερησίας συζήτηση που προκάλεσε η κ. Γεννηματά και θεωρώ άκομψο να απουσιάζεις από τους ομιλητές. Ελπίζω να με ακούει από την ασφάλεια του γραφείου της. Αν θέλουμε να κερδίσουμε το σεβασμό στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες πρέπει να τηρούνται οι κανόνες από όλους» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχολιάζοντας την ομιλία της Φώφης Γεννηματά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι συγκρούεται ο παραδοσιακός κομματικός βερμπαλισμός με το ρεαλισμό.

«Η κ. Γεννηματά δεν ακούσε τίποτα από όσα είπα και αν συγκράτησα καλά τις προτάσεις σας είπατε: «τα κάνατε όλα λάθος», «λύσεις οι προσλήψεις με όλα τα λεφτά» και «ευτυχώς που το ΠΑΣΟΚ τα έκανε όλα καλά στη μεταπολίτευση»» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Θυμίσατε τον κ. Τσίπρα, χωρίς το ταλέντο στο ψέμα και το λαϊκισμό. Να σας προβληματίσει γιατί οι ψηφοφόροι του κόμματός σας φαίνεται να στηρίζουν τις κυβερνητικές πολιτικές και εσείς χρεώνετε στην κυβέρνηση όλα τα κακά που συμβαίνουν στον τόπο».

Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης εστίασε σε ένα σημείο της ομιλίας της κ. Γεννηματά που έκανε λόγο για «μπίζνες Μαξίμου ΑΕ;»».

«Έχετε να πείτε κάτι συγκεκριμένο κα Γεννηματά; Να ανέβετε σε αυτό το βήμα και να τις κάνετε; Μιλάτε λες και ακούω τον Τζανακόπουλο. Λυπάμαι γιατί αλλιώς είχατε ξεκινήσει τη διαδρομή σας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του τόνισε ότι «κανα μια απόπειρα να μην διαφωνήσουμε και να έχουμε ένα ελάχιστο πλαίσιο συνεννόησης επί των δεδομένων. Τι εισέπραξα; Από την κ. Γεννηματά μαξιμαλισμό, από τον κ. Τσίπρα μηδενισμό, από τον κ. Κουτσούμπα αρνητισμό, από τον κ. Βελόπουλο λαϊκισμό και από τον κ. Βαρουφάκη σουρεαλισμό».

«Συνεχίζω με τον ελληνικό λαό στο δρόμο του ρεαλισμού. Οι πολιτικές μας διακρίνονται από ρεαλισμό και όχι από αυτά που απέδωσα «ποιητική αδεία» στους πολιτικούς αρχηγούς.