Το νέο Kia EV6 είναι το πρώτο μοντέλο της Kia που βασίζεται στην ειδική νέα πλατφόρμα της εταιρείας αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (BEV).

Είναι ένα πρωτοποριακό crossover – το πρώτο αποκλειστικά BEV που κυκλοφόρησε με τη νέα φιλοσοφία σχεδίασης Kia «Opposites United» με σχεδίαση που έρχεται από το μέλλον, ενώ, η υψηλή τεχνολογία δίνει παρόν στο καινούργιο αυτοκίνητο της ΚIA. Είναι ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αμε δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διάφορες εκδόσεις κινητήρων και μπαταριών μεγάλης αυτονομίας. Η

Ένα μεγάλο του ατού είναι η ικανότητα φόρτισης 800V που σημαίνει ότι το EV6 μπορεί να φτάσει από το 10% έως το 80% φόρτισης της μπαταρίας σε μόλις 18 λεπτά. Στις κορυφαίες εκδόσεις, δεσπόζει η έκδοση GT,  πουσχεδιασμένη για τους οδηγούς που επιθυμούν να συνδυάσουν τις σπορ επιδόσεις και αυτό μαρτυρούν και οι αριθμοί: 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα στα 260 χλμ./ώρα.

Το EV6 θα κατασκευάζεται στη Νότια Κορέα και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2021, με τις online κρατήσεις  να ξεκινούν από τις 30 Μαρτίου σε ορισμένες αγορές.

Το EV6 προσφέρεται σε πολλαπλές εκδόσεις, όπως η έκδοση 2WD με μπαταρία 77,4 kWh που μπορεί να κινηθεί για πάνω από 510 χιλιόμετρα, με μία μόνο φόρτιση στο συνδυασμένο κύκλο WLTP. Με μέγιστη ροπή 605 Nm διαθέσιμη στην έκδοση AWD, το EV6 μπορεί να επιταχυνθεί για το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,2 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία των 77,4 kWh συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 168 kW (229 PS) που κινεί τους πίσω τροχούς και για τα μοντέλα AWD με δυο ηλεκτρικούς κινητήρες που τροφοδοτούν τον εμπρός και τον πίσω άξονα παράγοντας συνολικά 239kw(325ps).

Το EV6 με την μπαταρία 58,0 kWh μπορεί να επιταχυνθεί κάνοντας  το 0-100 χλμ./ώρα σε 6,2 δευτερόλεπτα, με διαθέσιμη μέγιστη ροπή 605 Nm στην έκδοση AWD. Η μπαταρία 58,0 kWh συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 125 kW που κινεί τους πίσω τροχούς:  τα μοντέλα AWD διαθέτουν δυο ηλεκτρικούς κινητήρες, που τροφοδοτούν τον εμπρός και πίσω άξονα παράγοντας συνδυαστικά 173kw(235ps).

Η σπορ εκδοχή, η EV6 GT φέρει δύο κινητήρες 430 kW, με μέγιστη ροπή 740 Nm, ενώ, η έκδοση AWD GT επιταχύνεται από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και μπορεί να φτάσει στην τελική ταχύτητα των 260 χλμ./ώρα.

Στο νέο μοντέλο υπάρχει πληθώρα τεχνολογιών, που αφορούν την  ασφάλεια, τη συνδεσιμότητα και το infotainment. Ξεχωρίζει το σύστημα infotainment που αποτελείται από δύο οθόνες 12 ιντσών. Επίσης, το σύστημα HUD (Head Up Display) , ή αλλιώς επαυξημένης πραγματικότητας (AR), προβάλλει πληροφορίες οδήγησης στη βάση του παρμπρίζ και εντός του οπτικού πεδίου του οδηγού.

Το EV6 προσφέρει κορυφαία επίπεδα ασφάλειας και ευκολίας χάρη στην ενισχυμένη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού (ADAS), όπως το  Safe Exit Assist (SEA) που βοηθά τους ανθρώπους να αποφεύγουν τυχόν συγκρούσεις , το Lane Follow Assist (LFA) που βοηθά στο να παραμένει το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας, το Highway Driving Assist 2 (HDA 2) που βοηθά στη διατήρηση μιας καθορισμένης απόστασης και ταχύτητας από το όχημα κ.α.