H νέα  EQA προσθέτει ένα ακόμη παζλ στο ηλεκτρικό πλάνο της γερμανικής φίρμας, που επιθυμεί έως το 2022, να έχει στην γκάμα της περισσότερα από δέκα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το νέο μοντέλο, που έχει το ρόλο της ηλεκτρικής GLA αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά με ατού τον ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, φέροντας την τεχνολογική υπεροχή που ήδη έχουμε γνωρίσει και στην EQC.

Με μήκος 4,4 μέτρα, πλάτος 1,8 μέτρα και το μεγάλο μεταξόνιο υπόσχεται μεγάλους χώρους για τέσσερις επιβάτες. Ο χώρος των αποσκευών ορίζεται στα 340 λίτρα. 4To νέο μοντέλο αρχικά θα είναι διαθέσιμο σε μια μόνο έκδοση, την EQA 250, αλλά στο άμεσο μέλλον το ηλεκτρικό SUV θα αποκτήσει εκδόσεις με μεγαλύτερη αυτονομία αλλά και τετρακίνηση με ισχύ 272 ίππων.

Ειδικότερα, η Mercedes EQA στην έκδοση EQA 250, θα φέρει ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 190 ίππους με ροπή  στα 375 Nm. Σύμφωνα με την γερμανική φίρμα η αυτονομία κατά WLTP  αγγίζει τα 426 χλμ., με τη μέση κατανάλωση να ανέρχεται στις 17,7 kWh/100 χλμ. Αργότερα η Mercedes EQA θα εμπλουτιστεί και με τετρακίνητη εκδοχή.  Σχετικά με την φόρτιση του μοντέλου αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) είτε με συνεχές ρεύμα (DC).  Αν επιλεχθεί η φόρτιση με εναλλασσόμενο ρεύμα και με τη συνδρομή του βασικού φορτιστή οχήματος των 11kW, τότε ο χρόνος φόρτισης ορίζετι σε λιγότερο από 6 ώρες (10-100% SoC). Με το βασικό σύστημα συνεχούς ρεύματος και σε σταθμό ταχείας φόρτισης, η μπαταρία μπορεί να “πάρει τα πάνω της” περίπου στα 30 λεπτά.

Η νέα EQA κοστίζει στην ελληνική αγορά με το πρόγραμμα ΚINΟΥMΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ, από 43.600 ευρώ! Εξίσου σημαντικό, ότι η ελληνική αντιπροσωπεία προσφέρει την Mercedes EQA, με δωροεπιταγή αξίας 150 ευρώ για φόρτιση μέσω της υπηρεσίας Mercedes me Charge, σε ένα δίκτυο φόρτισης  που περιλαμβάνει περισσότερα από 175.000 σημεία φόρτισης  στην Ευρώπη, ενώ, στην χώρα μας είναι διαθέσιμα 71 σημεία φόρτισης.