Πριν από ένα χρόνο ο Έλον Μασκ, ο δαιμόνιος επιχειρηματίας που έχει καταφέρει να παραμιλάει ο ανταγωνισμός για τα ηλεκτρικά του αυτοκίνητα, είχε παρουσιάσει ένα τολμηρό «αγροτικό» αυτοκίνητο, το Cybertruck με άκρως πρωτοποριακή σχεδίαση – περισσότερο σε διαστημικό όχημα παρέπεμπει η εμφάνιση του – το οποίο ετοιμάζεται, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα να βγει τελικώς στις αγορές.
Το νέο μοντέλο φαίνεται ότι άνοιξε την όρεξη των υπόλοιπων ανταγωνιστών, ακόμη και των πιο άγνωστων στο ευρύ κοινό, όπως μιας φίρμας από την Καλιφόρνια της Αμερικής, την Canoo, που θα λανσάρει ένα όχημα πολλαπλών χρήσεων, με διττό χαρακτήρα: Θα μπορεί να ανταπεξέλθει στα αγροτικά του καθήκοντα, όμως, χάρη στην χωροταξική του διαρρύθμιση και τα εξοπλιστικά ατού του να μπορεί να μετατραπεί σε ένα αυτοκίνητο για εκδρομές.
Το νέο πικ – απ της αμερικανικής φίρμας υιοθετεί μιας τολμηρή , αντισυμβατική εμφάνιση, με τους σχεδιαστές να έχουν φροντίσει ώστε να το κάνουν ιδιαίτερα εκκεντρικό και ογκώδες. Στο τελευταίο συνηγορούν και οι απλόχερες διαστάσεις του, που αγγίζει σε μήκος τα 4,67 μέτρα, με θηριώδεις τροχούς και ένα μεταξόνιο – 2,8 5μέτρα – που του δίνει ένα ισχυρό αβαντάζ στις εκτός δρόμου διαδρομές. Το νέο όχημα, με το υπερυψωμένο αμάξωμα θα μπορεί  να καταπίνει με άνεση οποιοδήποτε εμπόδιο, άλλωστε αυτό είναι και το ζητούμενο στα συγκεκριμένα μοντέλα. Το νέο μοντέλο ακολουθεί την τάση εξηλεκτρισμού και για αυτό, κάτω από το καπό του δεσπόζουν δύο ισχυροί ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι φροντίζουν να το κινούν γρήγορα, αθόρυβα και κυρίως με μηδενικές εκπομπές ρύπων.
Σύμφωνα με την φίρμα, οι δύο ηλεκτροκινητήρες θα αποδίδουν 600 ίππους, με ροπή στα 750 Nm. Aυτό σημαίνει ότι, θα μπορεί να εκτοξεύεται με το πάτημα του γκαζιού, ενώ, με σύμμαχο την τετρακίνηση θα κάνει ακόμη και στις πιο δύσβατες περιοχές, τα δύσκολα, εύκολα. Μετά από μια πλήρη φόρτιση το αμερικάνο φορτηγάκι θα μπορεί να κινείται για 322 χιλιόμετρα, αυτονομία που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και από τα ατού του μοντέλου. Το  Canoo Pickup Truck θα προσφέρεται με πλούσιο εξοπλισμό σε ηλεκτρονικά καλούδια. To πιο εντυπωσιακό, είναι ότι, με ένα πακέτο μετατροπών θα μπορεί άνετα να αποκτήσει πλεονεκτήματα «τροχόσπιτου»! Επίσης, η φίρμα αναφέρει , ότι οι πελάτες θα μπορούν να το προπαραγγείλουν από τα τέλη του 2021, αλλά, οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2023.  Το Canoo Pickup Truck θα έχει ως σύμμαχο το Tesla Cybertruck και το Ford F-150 BEV, μοντέλα που δεν έχουν «προσγειωθεί» ακόμη στην ευρωπαϊκή αγορά.