Σάλο και την σφοδρή επίθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα τα δημοσιεύματα αναφορικά με τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο οποίος, σε ψηφοφορία του Ευρωκοινοβουλίου στις 13 Μαρτίου, κατηγορείται ότι ψήφισε κατά του δικαιώματος των γυναικών στην επιλογή άμβλωσης. Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για ντροπή για τη χώρα, και από τον ΣΥΡΙΖΑ απευθύνουν επίσης το ερώτημα προς το κυβερνών κόμμα αν αυτή είναι η κεντρική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας, ενώ από το ΜΕΡΑ25 μιλούν για “ακροδεξιά” που “λύνει και δένει στο κυβερνών κόμμα”.

«Η τροπολογία μιλούσε για το δικαίωμα στην προστασία της παιδικής ζωής», απαντούν στο in.gr συνεργάτες του ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου μεταφέροντας πως ο ευρωβουλευτής θεωρεί πως η επίθεση ξεκινάει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ  και της Αυγής επειδή απέτυχαν να κερδίσουν τις εντυπώσεις με πλατείες κλπ.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος, όπως αναφέρουν από το γραφείο του, έχει πολλές φορές ψηφίσει μαζί με τη ΚΟ της ΝΔ το δικαίωμα της γυναίκας να αυτοπροσδιορίζει το σώμα της και το δικαίωμα στην άμβλωση.

Η ψήφος στις 13 Μαρτίου είχε να κάνει με την προστασία της παιδικής ζωής, αναφέρουν και συνεχίζουν: Οπου ο Κυμπουρόπουλος τάχθηκε στην άποψη ότι πρέπει να προστατεύεται από τη στιγμή της σύλληψης. Βεβαίως, αυτό θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως άρνηση στη γυναίκα να επιλέξει η ίδια πώς θα διαχειριστεί την εγκυμοσύνη της.

Σχετικά με τη ακραία δεξιά πτέρυγα που ισχυρίζονται, τονίζεται από τους συνεργάτες του, πως την ίδια εκείνη ημέρα ο κ. Κυμπουρόπουλος τάχθηκε- και μίλησε στη Ολομέλεια- υπερ του καταστεί η Ευρώπη ελεύθερη ζώνη για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

“Μετά τον κ. Ζαγοράκη που «εκ παραδρομής» ψήφισε κατά των #ΛΟΑΤΚΙ και ο κ. Κυμπουρόπουλος επέλεξε να στοιχηθεί με την ακροδεξιά στο Ευρωκοινοβούλιο, ψηφίζοντας κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση. Η ακροδεξιά λύνει και δένει στο κυβερνών κόμμα”, αναφέρει το ΜΕΡΑ25, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος Νάσος Ηλιοπουλος αναφέρει πως “η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα. Η «μεταρρύθμιση» προχωράει, επόμενη στάση κυνήγι μαγισσών”.

Αντιδράσεις

“Η πολιτική της κυβέρνησης για την υπαγωγή των πολιτικών ισότητας στο άρμα της γεννητικότητας και του δημογραφικού φέρνει καρπούς. Με την ψήφο του κ. Κυμπουρόπουλου, ευρωβουλευτή της ΝΔ, η ΝΔ παίρνει θέση για το θέμα των αμβλώσεων; Είναι αυτή η κεντρική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας;”, αναφέρει σε δήλωσή της Ε. Αγαθοπούλου, αναπλ. τομεάρχισσας Δικαιοσύνης αρμόδιας για θέματα Ισότητας του ΣΥΡΙΖΑ.  “Εάν η τοποθέτηση του κ. Κυμπουρόπουλου για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση δεν είναι προσωπική του άποψη, να βγει η Υφυπουργός αρμόδια για θέματα ισότητας και η ΓΓ να τον διαψεύσουν. Η σιωπή τους συνιστά συναίνεση και αποδοχή. Επιτέλους, πόσα ακόμη «μεμονωμένα» περιστατικά σεξισμού, ρητορικής μίσους, καταψήφισης κεκτημένων δικαιωμάτων των γυναικών και της αυτοδιαθεσης του σώματός τους θα ανεχθεί αυτή η κυβέρνηση;”, προσθέτει και καταλήγει “Επίσης, περιμένουμε από την κ. Συρεγγέλα να καταδικάσει τις σεξιστικές επιθέσεις του ομοϊδεάτη της και βουλευτή της ΝΔ, κ. Μπογδάνου, προς διδάσκουσα σπουδών φύλου του ΕΚΠΑ”.