Παιχνίδια στους αύλειους χώρους νηπιαγωγείων της πόλης τοποθέτησε ο Δήμος Πειραιά, έτσι ώστε επιστρέφοντας οι μικροί μαθητές στα σχολεία να χαρούν με τα νέα τους παιχνίδια, σε ένα όμορφο και ασφαλές περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν θεματικά και σύνθετα όργανα με διαδραστικά παιχνίδια, τραμπάλες και τσουλήθρες, καθώς και δάπεδα ασφαλείας ειδικά κατασκευασμένα για νήπια και προνήπια, στα εξής νηπιαγωγεία: 2ο Πειραιά, 4ο Πειραιά, 6ο Πειραιά, 12ο Πειραιά, 52ο -13ο Πειραιά, 31ο Πειραιά, 53ο – 20ο Πειραιά, 57ο – 54ο Πειραιά, 1ο Ν. Φαλήρου, 2ο Ν. Φαλήρου.

Η επιλογή των νηπιαγωγείων έγινε από την Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού του Δήμου Πειραιά, με γνώμονα τη χωρητικότητα και τα τετραγωνικά των αύλειων χώρων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Στόχος μας με τη δημιουργία χώρων παιχνιδιού σε νηπιαγωγεία της πόλης μας, τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές χωρητικότητας, είναι να υποδεχθούμε τους μικρούς μαθητές σε ένα όμορφο και χαρούμενο περιβάλλον, κατά την επιστροφή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο εξαιτίας της πανδημίας, ωστόσο αυτό δεν μας εμποδίζει να υλοποιούμε παρεμβάσεις, οι οποίες πιστεύω πως θα προσφέρουν αισιοδοξία, χαμόγελα και στιγμές ψυχαγωγίας και παιχνιδιού στα παιδιά. Άλλωστε, όπως έχω ξαναπεί, όταν χαμογελούν τα παιδιά χαμογελάμε κι εμείς. Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, προκειμένου να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ένα όσο το δυνατόν καλύτερο σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την πρωτοβουλία και εύχομαι οι μικροί μαθητές να χαρούν με τα νέα παιχνίδια, μόλις επιστρέψουν στα νηπιαγωγεία».

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, τόνισε:

«Ευελπιστώντας ότι, οι αύλειοι χώροι των σχολείων μας θα γεμίσουν γρήγορα με τις φωνές και τα χαμόγελα των μαθητών, σε αρκετά νηπιαγωγεία της πόλης μας, τοποθετήσαμε ειδικά παιχνίδια που πιστεύουμε ότι θα προσφέρουν στα νήπια και προνήπια μεγάλη χαρά».