Με τον αριθμό των κρουσμάτων να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και τους νοσηλευόμενους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) να αυξάνονται, η Αττική θα περάσει τουλάχιστον μια ακόμη εβδομάδα σε lockdown, ενώ αρκετές ακόμη περιοχές της χώρας μπαίνουν στο «κόκκινο».

Η κυβέρνηση θέλει να πάει βήμα – βήμα για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και αναμένει να δει στο τέλος της επόμενης εβδομάδας τα δεδομένα, με κυριότερο την κατάσταση στα νοσοκομεία, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο και τα σχολεία.

Από την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστεί το άνοιγμα των σχολείων βάσει όσων εισηγηθούν οι ειδικοί, τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας, Αγγελος Συρίγος.

Αναφορικά με τις πρακτικές ασκήσεις φοιτητών, ο υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή επιτρέπονται πρακτικές ασκήσεις μόνο τελειόφοιτων της Ιατρικής.

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να επιτραπούν πρακτικές και κλινικές ασκήσεις φοιτητών σε φαρμακεία, σε σχολεία ειδικής αγωγής καθώς και σε άλλες δραστηριότητες. Προσωπικώς καταλήγω στην σκέψη να «ανοίξει» η πρακτική άσκηση για φοιτητές εντός περιφερειακής ενότητας, είτε στην έδρα του Πανεπιστημίου είτε εκεί όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία του» είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα, σχολίασε την αστυνομική παρέμβαση στο ΑΠΘ στις αρχές της εβδομάδας λέγοντας ότι «υπήρξε εφαρμογή νόμου που ισχύει από καιρό και όχι του πρόσφατου νόμου που προβλέπει και την ίδρυση σώματος για την αστυνόμευση στα ΑΕΙ, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο» και υπογράμμισε ότι, όπως προέκυψε, από τους 31 συλληφθέντες οι 19 δεν ήταν καν φοιτητές.